Nouseeko sinullakin verenpaine tällaisesta pysäköintitavasta? – et ole yksin

Liikenne

Auton jättäminen liian lähelle toista autoa on suomalaisten kuskien pahin ärsytyksen aihe kaupunkipysäköinnissä, käy ilmi EasyParkin kyselytutkimuksesta.

Peräti 40 prosenttia vastaajista nostaa sen eniten ärsyttäväksi seikaksi.

Erityisen paljon asia sapettaa naiskuskeja. Heistä liki joka toiselle se on pahin hermojenkiristäjä pysäköinnissä. Miehistä 32 prosenttia kertoo sen ikävimmäksi ärsyttäjäksi. 

Toiseksi eniten autoilijoita ärsyttää kaupunkipysäköinnissä laittoman lähelle suojatietä parkkeeraaminen. Tarpeettoman väljä pysäköiminen puolestaan on kolmanneksi suurin kismityksen syy.

Käsitykset ahtaasta ja väljästä pysäköinnistä eroavat kuitenkin pääkaupunkiseudun asukkaiden ja muiden suomalaisten välillä.

Kaikista suomalaisautoilijoista puolet on sitä mieltä, että autojen väliin tulisi jättää metri. Helsinkiläisistä, espoolaisista ja vantaalaisista 40 prosenttia sanoo, että sopiva etäisyys on puoli metriä.

– Siinä varmaankin näkyy tottumus. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla ollaan tottuneempia tiiveyteen, EasyPark Suomen maajohtaja Aleksi Kolehmainen pohtii tiedotteessa.

Kyselytutkimukseen vastasi 1 002 suomalaista, joista pääkaupunkiseutulaisia on 217. Kaikilla vastaajilla on ajokortti ja auto käytössään.