MT: Keskustan sisältä tiukkaa kritiikkiä Sipilän johtamistyylistä – Puoluesihteeri Pirkkalainen: ”Sipilä olisi halunnut luopua heti. Vaikutin siihen, että puheenjohtajanvaihdos tapahtuu vasta syksyllä”

Keskusta

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän johtamistyyli saa puolueen sisältä tiukkaa arvostelua, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Lehden mukaan useampi keskustan nykyinen ja entinen kansanedustaja katsoo, että Sipilä hyljeksi aluepolitiikkaa ja pienituloisten asioiden hoitamista.

Moni Sipilään tyytymätön puolueaktiivi nostaa esiin liikenne- ja viestintäministerinä toimineen Anne Bernerin erityiskohtelun.

Itäsuomalaisen puolueaktiivin mielestä keskustan liian oikeistolainen politiikka tiivistyi Berneriin.

Maaseudun Tulevaisuus kertoo käyneensä taustakeskusteluja ja haastatelleensa yhteensä kymmentä puolueen sisäpiiriläistä. Joukossa on nykyisiä ja entisiä kansanedustajia, avustajia sekä muita puolueaktiiveja.

Valtaosa heistä vastustaa jyrkästi sitä, että Sipilästä tehtäisiin Antti Rinteen (sd.) hallituksen valtiovarainministeri.

Osa haastatelluista myös puolusti Sipilää.

– Ihmettelen kovasti näitä puheita Juhan omavaltaisesta johtamisesta. Ihan höpöjuttuja saa lukea lehdistä siitä, miten Sipilä muka jyrää oman tahtonsa läpi eikä kuuntele muita, sanoo eduskunnasta viime vaaleissa pudonnut keskustalainen.

Sipilä ei kommentoinut lehdelle häntä kohtaan esitettyä kritiikkiä.

Maaseudun Tulevaisuuden haastattelema puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen arvioi, että Juha Sipilän keskustan sisältä saama kova arvostelu johtuu puolueen historiallisen huonosta eduskuntavaalituloksesta.

– Keskustan sisällä on nyt varmasti paljon pahaa oloa vaalitappiosta johtuen, eikä kenenkään henkilökohtaisia tuntemuksia saa vähätellä, hän muistuttaa.

Pirkkalaisen mukaan Sipilä olisi halunnut luopua keskustan puheenjohtajuudesta mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun keskusta koki eduskuntavaaleissa historiansa suurimman tappion.

– Puoluesihteerinä vaikutin siihen, että puheenjohtajanvaihdos tapahtuu vasta syksyllä. Ajateltiin, että tulevien puheenjohtajakandidaattien on kyettävä kertomaan syvällisesti, miten keskustaa lähdetään uudistamaan, Pirkkalainen toteaa.

Henkilökysymyksiä mutkisti Pirkkalaisen mukaan myös keskustan yllättävä meno hallitusneuvotteluihin.

– Siinä vaiheessa oli sellainen ajatus, että tie vie oppositioon. Myönnän, että hallitukseen meno mutkistaa asetelmaa, hän huomauttaa.