Marisanna Jarva ihmettelee nimettömiin lähteisiin perustuvaa MT:n kohujuttua Sipilästä: ”Juhan käytös on ollut aina asiallista”

Keskusta

Keskustan kansanedustajana viime kaudella toiminut kainuulainen Marisanna Jarva kokee, ettei Maaseudun Tulevaisuuden kuvailema ”pelon ilmapiiri Juha Sipilän keskustassa” kuvaa millään tavalla keskustan eduskuntaryhmän toimintaa.

– Yhtä hyvähenkistä työyhteisöä on ollut hyvin vaikea löytää vaikka niitäkin olen nähnyt jo kymmeniä, eikä keskustelua ja kritiikkiä ole kaihdettu, kun on ratkottu vaikeita asioita, Jarva kertoo Facebookissa.

Jarvan mielestä on ikävää, että lehti teki nimettömiin lähteisiin – joihin lukeutui muun muassa entisiä ja nykyisiä kansanedustajia – perustuvan jutun .

– Toivottavasti puhuminen suoraan asianomaisille ihmisille eikä vain medialle on uudella päättäjäpolvellamme helpompaa, Jarva lähettää terveisensä entisille kollegoilleen.

– Keskustan vaalitappion syyt ovat myös laajemmat ja syvemmällä asioissa, päätöksissä ja niistä olevissa käsityksissä kuin yhdessä henkilössä, hän huomauttaa.

Jarva kertoo, ettei hän itse koskaan pelännyt sanoa vaikeitakaan asioita suoraan ryhmässä tai puheenjohtajalle.

– Kun koviakin asioita on käsitelty, on Juhan käytös ollut aina asiallista.

Maaseudun Tulevaisuudelta itsekin puhelun saanut Jarva kertoo kokeneensa toimittajan kysymykset johdatteleviksi.

– Haastattelun tekemistä esitettiin nimenomaan nimettömänä, vaikka nämä kriittisetkin jutut saisi ja pitäisi tehdä nimellä, hän kirjoittaa.