MT: Ano Turtiaisen kelkkaan hypännyt Ilkka Tiainen: Tämän takia erosin keskustasta

Politiikka

Moni hieraisi silmiään, kun toissasyksynä keskustan puheenjohtajavaaliin osallistunut Ilkka Tiainen ilmoitti viime kesäkuussa lähtevänsä mukaan uuteen puoluehankkeeseen.

Sen seurauksena syntyi Valta kuuluu kansalle eli VKK, jonka muut perustajajäsenet ovat perussuomalaisista erotettu kansanedustaja Ano Turtiainen, Jarno Vähäkainu ja Suvi Ahonen.

Turtiainen on VKK:n ainut kansanedustaja. Eduskunnassa hän on pitänyt esillä koronarokotevastaisia ja salaliittoteorioihin nojaavia näkemyksiä. Lisäksi Turtiainen korostaa maahanmuuttokielteisyyttään ja arvokonservatiivisuuttaan.

Turtiaisen johtama puolue käy aluevaaleihin 204 ehdokkaan voimin.

Nyt Ilkka Tiainen kertoo Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, miksi hän lähti päätti hypätä eduskunnassa pahennusta aiheuttavan Turtiaisen kelkkaan.

Syy keskustasta eroamiseen oli Tiaisen mukaan puolueen tuki EU:n koronaelpymispaketille.

– Lisäksi en voinut hyväksyä keskustan rangaistustoimia puoluekurin nimissä kahteen kansanedustajaan, Hannu Hoskoseen ja Tuomas Kettuseen, jotka vaativat perustuslain kunnioittamista.

Tiainen sanoo, että VKK:n vastustajia ovat kaikki puolueet, jotka ovat lipsuneet perustuslain puolustamisesta.

Perustuslain kirjainta on poliitikon mukaan vahingoitettu elpymispaketin hyväksymisen lisäksi Uudenmaan koronasulussa vuonna 2020 sekä elinkeinonvapauden ja liikkumisen rajoittamisessa.