Metsähallitus lupaa helpotusta vuokranmaksuihin vaikeuksissa oleville pk-yrityksille – Ministeri Leppä: ”Valtio toimii vuokranantajana vastuullisesti”

Metsähallitus

Valtion liikelaitos Metsähallitus on tehnyt poikkeusjärjestelyjä yksityisten vuokralaistensa vuokranmaksuun ja haluaa näin helpottaa pk-yritysten tilannetta koronapandemian aikana.

Metsähallitus myöntää tiedotteen mukaan tarvittaessa sadan prosentin vuokranalennuksen hankalassa tilanteessa oleville yksityisille pienille ja keskisuurille yrityksille. Lisäksi se antaa asiakkailleen tarvittaessa maksuaikojen pidennyksiä tilanteen helpottamiseksi.

Vuokralaisina on matkailuyrittäjiä, ravintoloita, kahviloita ja vastaavia yrityksiä, joiden toimintaan nyt vallitseva poikkeustilanne voi vaikuttaa merkittävästi.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä antaa Twitterissä tunnustusta valtion vastaantulolle.

– Valtio toimii vuokranantajana vastuullisesti. Joukossa on paljon esimerkiksi matkailuyrittäjiä, Leppä muistuttaa.

Tehdyn linjauksen mukaisesti Metsähallitus antaa sadan prosentin vuokranalennuksen huhti- ja toukokuulta.

Alennus ja maksuaikojen pidennys edellyttää vuokralaisilta yhteydenottoa Metsähallitukseen ja perustelut alennukselle.

– Seuraamme korona-pandemian kehitystä ja tarvittaessa ryhdymme uusin toimenpiteisiin auttaaksemme vuokralaistemme toiminnan jatkumisen poikkeusolojen yli, tiedotteessa todetaan.

Pieni osa Metsähallituksen vuokralaisista on valtion ja muiden julkisyhteisöjen virastoja tai laitoksia, jotka saavat rahoituksensa tai pääosan siitä julkisista varoista.