Matti Vanhanen yllätettiin kesken raksatöiden Vuoden alkiolainen teko -palkinnolla

Vuoden alkiolainen teko

Nurmijärven Keskusta on palkinnut valtiovarainministeri Matti Vanhasen Vuoden alkiolainen teko 2020 -palkinnolla pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä isänmaan ja kotikunnan hyväksi.

Nurmijärven keskustaväki yllätti Vanhasen lauantaina hänen rakennustyömaaltaan töiden keskeltä. Onnittelukukkien sijasta Vanhaselle ojennettiin Nurmijärvellä kasvatettu joulukuusi.

Palkinnon perusteet ovat mittavat, onhan Matti Vanhanen tehnyt pitkän ja vaikuttavan poliittisen uran. Hän on ollut muun muassa Suomen pääministerinä kahdesti, Suomen Keskustan puheenjohtaja seitsemän vuotta ja kansanedustajana yli 20 vuotta. Koko poliittisen uransa ajan hän on ollut mukana myös kuntapolitiikassa kotikunnassaan.

Johtavana ajatuksena Vanhasella on aina on ollut suomalaisten hyvinvoinnin edistäminen keskustalaisten arvojen mukaisesti.

– Sitoutumisesta ja tahdosta yhteisten asioiden hoitamiseen kertoo yllättäen eteen tullut pyyntö siirtyä eduskunnan puhemiehen tehtävästä valtiovarainministeriksi. Vanhanen otti tehtävän vastaan ja hoitaa sitä pitkän poliittisen kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Hän asetti yhteisten asioiden hoidon omien asioidensa edelle, todetaan Nurmijärven Keskustan tiuedotteessa.

Vanhanen on julkisuudessa kertonut uuden talonsa rakennusprojektin etenemisestä.

– Omilla valinnoillaan hän haluaa olla esimerkkinä, että omakotitalon voi rakentaa maaseutukylään ja rakentamisessa voi hyödyntää nykyaikaisia ekologisia ratkaisuja, tiedotteessa mainitaan.

Vuoden alkiolainen teko -palkinto myönnetään vuosittain Nurmijärven Keskustan 100-vuotisjuhlarahastosta.

Vuoden alkiolainen teko voi olla kulttuuriteko, keskustelunavaus, määrätietoinen toiminta aatteellisesti kestävän tavoitteen toteutumiseksi tai pieni ihmisten arkeen vaikuttava selkeä parannus.

Vuoden alkiolaisen teon tekijä voi olla yksityinen kansalainen tai ryhmä.