Marin: Hallitusviisikko neuvottelee huomenna Veikkauksen edunsaajien rahoituksesta – pääministeriltä kritiikkiä Kurviselle

Tiede- ja kulttuuriministeri kutsui alan toimijat koolle kuulemaan leikkauslistasta, vaikka hänellä oli tieto siitä, että viisikko etsii ratkaisua rahoitustasoon, Marin sanoo
Kulttuurileikkaukset

Hallituspuolueiden puheenjohtajien muodostama viisikko neuvottelee huomenna siitä, miten kulttuurialan ja muiden Veikkauksen edunsaajien rahoitukseen voidaan tehdä korjauksia, kertoo pääministeri Sanna Marin (sd.).

Marin olisi toivonut, ettei tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) olisi pitänyt tiistaina tiedotustilaisuutta rahapelitoiminnan edunsaajien rahoitusleikkauksista, joita oli määrä käsitellä edelleen hallitusviisikon kesken.

–  Ministeri Kurvisella on ollut tiedossa, että tämä prosessi on ollut viisikossa käynnissä siinä vaiheessa, kun hän on kutsunut alan toimijat viime perjantaina koolle. Hänellä on ollut sinä vaiheessa tieto siitä, että viisikko tulee vielä arvioimaan tätä rahoitustasoa ja etsimään ratkaisua. Siitä huolimatta hän on kutsunut alan toimijat koolle kuulemaan leikkauslistasta, Marin sanoi toimittajille eduskunnassa.

–  Olisin toivonut, että emme olisi tällä viikolla järkyttäneet alaa ja alan toimijoita, koska me olemme tätä tilannetta olleet joka tapauksessa ratkaisemassa, hän jatkoi.

Kurvinen ei halunnut illalla eduskunnassa kommentoida pääministeriltä saamaansa ryöpytystä millään tavoin.

Marin pitää erittäin valitettavana sitä, että kuluneen viikon käänteet ovat heikentäneet kulttuurialan luottamusta hallitusta kohtaan.

–  Tämä kulunut viikko on ollut erittäin hankala. Olen hyvin pahoillani kulttuurikentän puolesta, että he ovat joutuneet tämänkaltaisen tilanteen keskelle, Marin sanoi.

–  Mielestäni tämä tämän viikon keskustelu on ollut erittäin vahingollinen. Se on ollut valitettava, ja se on aiheuttanut aivan tarpeetonta huolta, tuohtumusta ja suuttumusta kulttuurikentässä, Marin sanoi.

Marin piti kulttuuritoimijoiden suuttumusta ymmärrettävänä.

–  Me haluamme rakentaa luottamusta kulttuurialan kanssa, joka on kärsinyt koronan aikana erittäin pahasti.