Marin Demokraatille: En tiedä, miksi Lintilä ei ole saanut enempää tietoa

Politiikka

Pääministeri Sanna Marin (sd.) mukaan työ- ja elinkeinoministeriö on ollut mukana hallituksen exit-strategian suunnittelussa.

Marin sanoi Säätytalon portailla keskiviikkona, että hallitus on käsitellyt kokonaisuutta jo kaksi kertaa ja se jatkaa työtä edelleen.

– Tämä on ollut laajassa valmistelussa. Tietenkin valmisteluvastuu on ollut sosiaali- ja terveysministeriöllä. Valtioneuvoston kanslia on ollut myös keskeisessä roolissa. Mutta tämä on esimerkiksi ollut covid-koordinaatioryhmässä, jossa on kaikki kansliapäälliköt mukana, useita kertoja tänä keväänä. Tässä on ollut ministeriöiden pienryhmätyötä myös osana tätä kokonaisuutta. Työ- ja elinkeinoministeriö on myös ollut tässä työssä mukana, Marin totesi Demokraatille.

Ylen Aamussa vieraillut elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoi olleensa mukana käymässä läpi hallituksen exit-strategiaa, mutta sen jatkovalmistelu on ollut muiden käsissä.

Marinin mukaan exit-strategia on ollut kommenttikierroksella jo muutamaan otteeseen, jolloin kaikilla ministeriöillä on ollut mahdollisuus lausua asiasta. Pääministerin kuvaili prosessia pienryhmätyöskentelyksi.

–  Eli sikäli en kyllä osaa vastata, minkä takia ministeri Lintilä ei sitten ole saanut työ- ja elinkeinoministeriön puolesta enempää tietoa tästä kokonaisuudesta. Mutta myös työ- ja elinkeinoministeri on ollut tässä valmistelussa mukana.

Lintilä itse sanoi Säätytalolla, että hallitus kävi viime viikolla evästyskeskustelun.

– Mielestäni valmistelu ja evästyskeskustelu ovat täysin eri asia. Sen pohjalta sanoin aamulla sen, ettei minulla ole tarkempaa tietoa.

–  Todennäköisesti on ihan inhimillisiä ongelmia ollut. Ei mitään dramaattista, Lintilä jatkoi.