Lyly: EK syyttää väärää puuta

Työmarkkinat

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly hämmästelee EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen syytöksiä  talouskasvun vaarantumisesta Postin jumittuneen neuvottelutilanteen vuoksi.

– Postin työnantaja käyttää vuokratyövoimaa laillisen lakon murtamiseen. On päivän selvää, että palkansaajaliike ei voi hyväksyä tällaista toimintaa. Erityisen huolestuttavaa on, että tähän syyllistyy valtion omistama yritys, toteaa Lyly SAK:n tiedotteessa.

EK:n pitäisikin Lylyn mielestä syyttelyn sijaan keskittyä pitämään omat jäsenliittonsa kurissa.

Kyse on hänen mukaansa isosta periaatteesta, joka Etelärannassa kyllä tiedetään.

– Kaikkien pitäisi nyt noudattaa EK:n oman jäsenliiton Henkilöstöpalveluyritysten liiton hyväksymää määräystä, jonka mukaan henkilöstöpalveluyritykset eivät vuokraa alan kansainvälisen käytännön mukaan laillisen työtaistelun kohteena olevaan yritykseen työntekijöitä. Nyt SOL Henkilöstöpalvelut Oy on rikkomassa räikeästi tätä määräystä, Lyly paheksuu.

Neuvottelut Suomen kilpailukykyä vahvistavan työmarkkinaratkaisun löytämiseksi ovat SAK:n mukaan edenneet viime päivinä.

–  SAK:n hallitus ei kuitenkaan voinut katsoa sivusta, kun Postin työntekijöitä vastaan hyökätään häikäilemättömästi, Lyly toteaa.

– Tästä syystä liiton hallitus päätti keskeyttää – ei siis katkaista – työmarkkinaneuvottelut torstaista eli PAUn aiotuista työtaistelutoimista lähtien, ellei Postin työnantaja luovu vuokratyövoiman käytöstä laillisen lakon alaisiin töihin.