Häkämies: Postin neuvottelut ovat väärä syy syöstä Suomi rotkoon

Työmarkkinat

SAK:n uhkaus keskeyttää käynnissä olevat työmarkkinaneuvottelut Postin tilanteen vuoksi vaarantaa yritykset kääntää maamme talous kasvuun, Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) tiedottaa.

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan SAK:n ilmoitus osoittaa kylmää piittaamattomuutta maamme tilannetta kohtaan.

– Postin työmarkkinaneuvottelut ovat aivan väärä syy syöstä Suomi rotkoon. Uhkaus tukilakkoaseen käyttämisestä Postin työriidan tukemiseksi osoittaa täydellistä suhteellisuuden tajun puutetta.

Postin toimintaympäristö on muuttunut radikaalisti viimeisten vuosien aikana. Viestit ovat siirtyneet verkkoon, mutta nykyiset työehdot estävät Postia reagoimasta tilanteeseen, Häkämies toteaa.

– On myös työntekijöiden etu, että uudistumisella pyritään säilyttämään mahdollisimman monta työpaikkaa. Samalla on syytä muistaa, että Postin toimet ovat täysin laillisia.

Häkämies huomauttaa, että maan hallitus antoi työmarkkinajärjestöille mahdollisuuden neuvotella vaihtoehtoinen ratkaisu hallituksen päätökselle käyttää pakottavaa lainsääsäädäntöä.

Toimitusjohtajan mielestä EK on käynyt näitä neuvotteluja rakentavasti ja myönteisesti, mutta SAK:n ilmoitus keskeyttää neuvottelut on kylmä suihku.

– SAK:n ilmoitus keskeyttää neuvottelut ja puheenjohtaja Lauri Lylyn esittämät arviot tukitoimista uhkaavat johtaa kylmään kauteen työmarkkinoilla. Mikäli SAK toteuttaa uhkauksensa, ei EK:lle jää vaihtoehtoja. SAK kantaa yksin suuren vastuun neuvottelujen katkaisemisesta.