"Kyseessä on kuitenkin lopulta vain kallis krapularyyppy" – keskustaedustajat kommentoivat kulttuurialan leikkausten perumista

Kulttuurileikkaukset

Perutut kulttuurialan leikkaukset saivat keskustan kansanedustajat kommentoimaan asiaa somessa perjantai-iltana.

– Viisikko päätti kompensoida kaikki menetykset Veikkauksen edunsaajille. Hienoa toki. Kyseessä on kuitenkin lopulta vain kallis krapularyyppy Veikkauksen tulojen vapaapudotessa. HO:sta pitäisi poiketa ja luoda Suomeen lisenssimalli tukkimaan vuoto, Mikko Kärnä tviittasi.

Joonas Könttä kirjoitti, että Veikkauksen edunsaajissa olisi ollut myös leikattavaa.

– Hyvää toimintaa valtaosa, mutta leikkausvarakin on tosiasia. Hallituksen taival tästä episodista tuskin paranee, saati päätöksentekokyky ja uskottavuus, Könttä toteaa.

– Suomen kalleimmat kotibileet, hän lisää.

– Kauanko tätä Marinin talouspolitiikkkaa vielä pitää kestää? kyselee puolestaan Jouni Ovaska.

Myös Pasi Kivisaari tviittasi aiheesta.

– Hallitus kompensoi Veikkauksen edunsaajille tuet sataprosenttisesti. Kun pakittamaan lähdettiin, muuta vaihtoehtoa ei ollut. Kiitän siis tasapuolisuudesta. Vaikka menettely ei kestä kaikkia päivänvaloja, iloitkaamme kulttuurin, liikunnan, nuorison ja sotejärjestöjen puolesta, Kivisaari kommentoi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tiedotustilaisuudessa perjantai-iltana, että kaikille edunsaajille korvataan sataprosenttisesti Veikkauksen tuottojen alenema ensi vuonna. Marin sanoi hallitusviisikon sopineen asiasta yhdessä.

Marinin mukaan kyse ei ole vain kulttuurialan leikkauksista vaan myös esimerkiksi nuorisotyöstä ja liikunnasta sekä sosiaali- ja terveysministeriön alaisista järjestöistä.