Kymmeniä kuollut ja tuhansia loukkaantunut räjähdyksissä Libanonin Beirutissa – HS: Suomen edustuston tilat ovat tuhoutuneet

Räjähdykset tapahtuivat Beirutin satama-alueella, jossa lähteiden mukaan sijaitsee räjähdevarastoja
Beirut

Ainakin 27 ihmistä on kuollut kahdessa räjähdyksessä Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tiistai-iltana, kertoo uutistoimisto AFP. Lisäksi arviolta 2  500 ihmistä on loukkaantunut. 

Luvut kertoi maan terveysministeri Hamad Hassan. Hänen mukaansa luvut ovat vasta alustavia arvioita.

Helsingin Sanomien mukaan Suomen edustuston tilat ovat tuhoutuneet räjähdyksessä. Asiasta kertoi lehdelle edustuston päällikön sijainen Aki Kauppinen.

Kauppisen mukaan Beirutissa olevia suomalaisia yritetään saada parhaillaan kiinni eikä tiedossa ole vielä loukkaantuneita suomalaisia. Hänen mukaansa moni sairaala on täynnä ja suomalaisia kehotetaan pysymään turvallisessa paikassa ja hakeutumaan hoitoon tarvittaessa.

Libanonin terveysministeri kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan, että loukkaantuneita on ”erittäin suuri määrä”. Mahdollisista kuolonuhreista ei ole vielä tietoa.

Loukkaantuneiden joukossa on nähty olevan myös lapsia, AFP kertoo. Kymmenien loukkaantuneiden on nähty myös kävelevän verisinä kaupungin kaduilla.

Räjähdykset tapahtuivat Beirutin satama-alueella ja nostivat valtavan savupilven Beirutin taivaalle. Satamassa palaa vieläkin suuri tulipalo.

Satama-alue on Libanonin suurimpia kaupunkialueita.

AFP:n mukaan räjähdykset olivat voimakkaita ja tärisyttivät laajalti koko kaupunkia. Paikallisen median kuvissa näkyy ihmisten olevan loukussa romahtaneiden talojen raunioiden alla, ja useat heistä ovat mahdollisesti loukkaantuneet.

Voimakkaat räjähdykset rikkoivat myös rakennusten ikkunoita ja tuhosivat talojen kalustoa. Myös kaduilla olleita autoja tuhoutui räjähdysten paineesta. Joillakin kaupungin alueilla on sähkökatkoksia.

Räjähdysten syy ei ole vielä tiedossa. Uutistoimisto Reutersin mukaan satamassa sijaitsee varastoja, joissa säilytetään räjähteitä.


Kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä päivitetty otsikkoon ja tekstiin 4.8. klo 22.16.