Kultaleijonien lento reilusti myöhässä – matkatavarasekoilu jatkuu ja uhkaa kansanjuhlaa

Urheilu

Olympiakultaa sunnuntaina voittaneen Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen lento Pekingistä Helsinkiin on myöhässä yli puolitoista tuntia. Finnairin lennon piti lähteä kello 11.35 paikallista aikaa, mutta yhden jälkeen pyörät olivat vielä tiukasti kiitoradassa.

Syynä viivästykseen on epäonnistunut matkatavaroiden pakkaus. Tavaroiden määrä yllätti kiinalaiset kenttätyöläiset. Väsyneen oloiset kultaleijonat käyttivät jo terminaalissa tunteja kestäneen ajan lepäämiseen ja jatkoivat lentokoneessa.

Jääkiekkomaajoukkueella oli matkatavaraongelmia jo lähes kolme viikkoa sitten Pekingiin saapuessa. Tuolloin tavarakaaos purettiin kiitoradan viereen, josta eri lajien urheilijoita matkatavaroineen sullottiin linja-autoihin, joiden kapasiteetti oli riittämätön.

Päävalmentaja Jukka Jalonen hiiltyi tuolloin, mutta matkatavara- ja koronaeritysvastoinkäymisistä huolimatta Leijonat voitti Pekingissä kaikki ottelunsa ja suomalaisen jääkiekon ensimmäisen olympiakullan. Suomi kukisti loppuottelussa Venäjän olympiakomitean urheilijat 2–1.

Leijonille on tarkoitus järjestää kansanjuhla Helsingin Olympiastadionilla, mutta aikataulu käy lentoviivästyksen myötä kireäksi. Matka-aika Pekingistä Helsinkiin on vajaat yhdeksän tuntia, joten siirtymä Seutulasta Olympiastadionille menee tiukaksi.

Jääkiekkoilijoiden kanssa samalla lennolla ovat muun muassa hiihtomitalistit Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä suomalaisia urheilujohtajia muun muassa Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen ja Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.