Köntältä, Sipilältä ja Harkimolta eduskuntakysely: Ratatöiden ongelmat selvitettävä perinpohjaisesti

Joukkoliikenne

Kansanedustajat Joonas Könttä (kesk.), Juha Sipilä (kesk.) ja Harry Harkimo (liik.) ovat jättäneet hallitukselle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen juhannuksen paluuliikenteen sotkeneista ratatöistä.

Kansanedustajat kysyvät, mitä hallitus aikoo tehdä, jotta tapaus pengotaan perin pohjin ja miten varmistetaan se, ettei vastaavaa enää tapahdu.

Kansanedustajat huomauttavat, että raideliikenne on suomalaisille erittäin tärkeä liikennemuoto, jonka toimivuudesta on kiinni monen sujuva arki ja vapaa-aika.

– Juhannuksen paluuliikennettä massiivisesti häirinneet ratatyöt olivat huonosti toteutettuja, eikä tällaisia ongelmia tule ohittaa olankohautuksella.

Edustajakolmikon mukaan etenkin lapsiperheille, ikäihmisille ja sairaille merkittävät viivästykset ovat todella raskaita. Juniin pitää voida luottaa myös silloin, kun matkaa on tarkoitus jatkaa vaikkapa laivalla tai lentokoneella.

– Teiden ja rautateiden kunnostuksen vuosittaiseen rahoitukseen tehdyt tasokorotukset ovat erittäin kannatettavia, mutta remonttien toimeenpanossa onnistumisesta ei saa tinkiä volyymin kasvaessa, edustajat korostavat.

Kommentit (2)

 • Lukija9

  VR
  Ei milllään tahdo mennä jakeluun, että valtiojohtoinen VR on paalutettu johtajille, joilta puuttuu varsinkin sitä johtamis- ja suunnittelutaitoa. Tämä Juhannukseaikainen tumpelointi osoitaa johtajien taidot, muuta päättelyä ei tarvita.
  Olisiko ollut mahdollista se, että isot päälliköt olisivat kysyneet topparoikan pikkuporukan kympiltä, kannattako remontit aloittaa nyt pari viikkoa ennen juhannusta, vaiko muutamaa päivää ennen juhannusta, vaiko ihan juhannuksen jälkeen? No, kymppi, jolla on selkeä maalaisjärki hallinnassa, olisi vastannut, että sinähän se pomo olet ja siitä sinulle liksaa ladotaan, notta käytä järkeäsi. Niin isopomo päätti käyttää järkeään, jota hänellä ei käytännön asioissa ollut, niin kuin olemme huomanneet ja tuloksen tiedämme. En tiedä, missä tapauksessa VR:n isoja pomoja voidaan erottaa, mutta nyt on se aika, jolloin suunnittelualueen pomoja joutaisi kilometritehtaalle jokunen kappale…

 • Lukija89

  Olihan tuo aika tökerö työmaan ajoitus. Liekö ollut Destia mukana, siltähän nuo tuontyyppiset ajoitukset onnistuvat parhaiten. Tiedän kokemuksesta.
  Hyvä että Sipiläkin on tuossa työn arvostelijoiden joukossa. Hjallis on tietysti tuontyyppisissä tökeröinneissä mukana ja hyvä niin

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen