Keskustan Savola iloitsee: Yritysten aluetuet nousevat Kuusiokunnissa ja Järviseudulla

Etelä-Pohjanmaa

Ähtäriläinen kansanedustaja ja Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja Mikko Savola (kesk.) on tyytyväinen, että Kuusiokuntien ja Järviseudun seutukunnat ovat mukana Työ- ja elinkeinoministeriön uudessa EU:n aluetukiesityksessä.

Kuusiokuntien seutukuntaan kuuluvat Alavus, Kuortane ja Ähtäri. Järviseudun seutukunnan kunnat ovat Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Soini ja Vimpeli.

– Olemme jääneet aikaisemmin matalampien tukien alueeksi, kun maakuntarajan takana vastaavan kokoiset Keski-Suomen kunnat ovat saaneet korotettua tukea. Nyt tämä asia korjaantuu ja olemme samassa korotetun tuen niin sanotussa kakkosluokassa.

– Esityksen mennessä tällaisena maaliin voi pienyritys alueellamme saada jatkossa investointitukea 35%, keskisuuri yritys 25% ja suuri yritys 15%, Savola iloitsee tiedotteessaan.

Tukialueiden määrittelyyn alueilta on tarkasteltu ensisijaisesti bruttokansantuotetta ja työttömyysastetta maakunnittain ja seutukunnittain sekä tarvittaessa myös tarkemmalla aluejaolla, Savola selventää.

Lisäksi on tarkasteltu myös muita kriteereitä kuten rakennemuutostilannetta, asukastiheyttä sekä laajempaa aluetalouden tarkastelua. Esitys perustuu Savolan mukaan kokonaisarviointiin ja siinä on painotettu aluetalouden näkökulmaa.

– Alhaisempi tukitaso alueemme ja verrokkikuntien välillä on ollut epäkohta, jonka korjaamiseksi on tehty paljon työtä ja jota on ajettu vuosien ajan. Erityiskiitos elinkeinoministeri Mika Lintilälle, että asiassa päästään nyt eteenpäin.

Esitys valtioneuvoston asetukseksi alueiden kehittämisestä ja Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan toimeenpanosta annetussa laissa tarkoitetuista tukialueista lähetettiin lausunnoille tänään ja lausuntoaikaa on kaksi viikkoa.