Keskustan opettajakansanedustajilta edustajalive opettajien avuksi – ”Haluamme tukea koulujen ja kotien tilannetta poikkeusoloissa”

Opetus

Keskustan opettajataustaiset kansanedustajat Mikko Kinnunen, Pasi Kivisaari ja Jouni Ovaska haluavat tarjota yhteiskuntaoppiin liittyvää materiaalia opettajille etäopetuksen toteuttamiseen.

Kansanedustajat kertovat livelähetyksissä eduskunnan ja yhteiskunnan toiminnasta. Ensimmäisessä lähetyksessä esitellään Eduskuntataloa.

– Toteutamme näitä lähetyksiä yhteistyössä eri puolueiden kansanedustajien kanssa aivan samalla tavalla kuin teemme täällä yhdessä työtä muutenkin, Kivisaari toteaa.

– Tulemme tutustumaan lyhyesti myös eri puolueisiin. Haluamme lähetyksellä tukea koulujen ja kotien tilannetta poikkeusoloissa, Ovaska sanoo. 

– Haluamme tuoda kansanedustajan työtä lähemmäksi ihmisiä. On hyvä, että lapset ja nuoret innostuvat yhteisten asioiden hoitamisesta, Kinnunen kertoo.

Jokaisessa lähetyksessä on oma teemansa. Lähetykseen liittyy erilaisia kotitehtäviä, joista opettaja voi valita ja muokata oppilailleen sopivia. Ohjelma sopii monenikäisille koululaisille ja kansalaisille.

– Haluamme auttaa pienellä panostuksella opettajia tässä haastavassa työssä, kun ideoista saattaa välillä tulla pulaa ja tehtävät alkavat toistaa itseään, toteaa Ovaska.

– Opettaja voi valita soivan tehtävän ja soveltaa sitä luovasti oman luokkatason mukaisesti. Luvassa on myös toiminnallisia tehtäviä, Kivisaari selventää.

– Kyllä nämä lähetykset sopivat kaikenikäisille. Tämän kriisin aikana muutkin kuin koululaiset ja koulut ovat ottaneet digiloikkia. Tämä on osa jatkuvaa oppimista, sen edistäminen on tehtävämme myös koronakriisin aikana, Kinnunen kertoo.

Kinnunen toimi ennen kansanedustajan työtä kansanopiston rehtorina Reisjärvellä. Kivisaari työskenteli alakoulun rehtorina Seinäjoella. Ovaska teki puolestaan luokanopettajan työtä Tampereen yliopiston normaalikoulussa.

Ensimmäinen livelähetys toteutetaan keskiviikkona 1.4.2020 klo 12-12.30. Livelähetystä pääsee seuraamaan osoitteessa edustajalive.fi