Keskustan Kärnä: Opposition eväät loppuivat jo toisena päivänä – ”keskustelevat mystisistä suomivauvoista ja tuulivoimaloiden infraäänistä”

Eduskunta

Keskustan eduskuntaryhmän piiskuri, kansanedustaja Mikko Kärnä arvioi, että opposition eväät loppuivat jo toisena päivänä, kun hallitusohjelmaa käsiteltiin eduskunnassa.

– Täytyy todeta, että oppositiojohtajat Petteri Orpo (kok.) ja Jussi Halla-aho (ps.) näyttävät joutuvan mieron tielle heti eduskuntakauden alussa. Kokoomus on jo puheenjohtajansa suulla myöntänyt salissa, että hallitusohjelmassa on ”200 sivua hyvää asiaa” ja se on kritisoinut pääasiassa ohjelman rahoituspohjaa. Mikäli tämä pohja pitää, ei kokoomuksella taida olla muita vaihtoehtoa kuin tukea hallituksen linjauksia.

Perussuomalaisten toimintaa eduskunnan salissa Kärnä pitää täysin käsittämättömänä.

– Perussuomalaisten kansanedustajat näyttävät keskustelevan mieluummin jostain mystisistä ”suomivauvoista” ja tuulivoimaloiden infraäänistä sekä räjähtelevistä lepakoista, kuin itse hallitusohjelman sisällöistä. Maahanmuuttokritiikkiä on myös yritelty persuleiristä, mutta ei vain lähde liikkeelle.

Kärnän mukaan hallituksen maahanmuuttopoliittinen linja on realistinen – mutta inhimillinen.

– Mikäli kaikki menee ohjelman mukaisesti, tulee turvapaikanhakijoiden määrä laskemaan entisestään. Erityisen iloinen olen kielteisen päätöksen saaneiden jalkapantavalvonnasta, joka tulee lisäämään turvallisuutta.