Keskustan kansanedustajilta kirjallinen kysymys: "Hyväksyykö opetusministeri Elokapina-liikkeen kiertämisen kouluissa?"

Elokapina-liike

Ryhmä keskustan kansanedustajia on jättänyt kirjallisen kysymyksen Elokapina-liikkeen kiertämisestä kouluissa.

Kansanedustajat Pekka Aittakumpu, Tuomas Kettunen, Markus Lohi ja Hanna-Leena Mattila toteavat kysymyksessään, että Ylen mukaan lain rikkomista keinonaan käyttävä Elokapina-liike kiertää kertomassa toiminnastaan muun muassa lukioissa.

Kysymyksessään kansanedustajat tiedustelevat, onko opetus- ja kulttuuriministeriö tietoinen tästä.

– Aikooko opetus- ja kulttuuriministeriö toimia ja jos aikoo, millä tavalla, jotta Elokapina-liike tai muita lain rikkomista keinonaan käyttäviä liikkeitä ei kävisi maamme kouluissa kertomassa toiminnastaan, he kirjoittavat tiedotteessaan.

Kansanedustajat kysyvät myös, pitääkö lukio-opetuksesta vastaava opetusministeri oikeana, että Elokapina-liike kiertää lukioissa.

Poliisihallituksen selvityksen mukaan Elokapina-mielenosoittajat aiheuttivat 3.10. laittomalla toiminnallaan häiriöitä ja esteitä yleiselle liikenteelle sekä vaaraa mielenosoittajille ja poliiseille.

Helsingin poliisin arvion mukaan mielenosoittajat myös vaaransivat Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen kiireellisten hälytystehtävien hoitamisen.

Elokapina-liike kertoo verkkosivuillaan, että sen yksi toimintapa on tietoisesti rikkoa lakia kansalaistottelemattomuudella.