Kemppi: Punamullan perhevapaasopu on merkittävä parannus perheille

Perhevapaauudistus

Kansanedustaja Hilkka Kemppi (kesk.) kokee, että tänään julkaistu hallituksen perhevapaasopu vie perheiden valinnanvapautta oikeaan suuntaan. 

– Olen tyytyväinen punamultahallituksen asettamiin perhevapaauudistuksen suuntaviivoihin, joissa perheiden ja lasten etu ohittaa elinkeinoelämän vaatimukset, hän sanoo.

Ansiosidonnaisten vanhempainvapaiden yhteenlaskettu kesto on kasvamassa useammalla kuukaudella, kun isien vapaita pidennetään. Perhevapaauudistuksen kolmikantainen työryhmä on päätymässä niin kutsuttuun 1+7+7-malliin.

Sille on pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan löytynyt myös poliittinen yhteisymmärrys hallituspuolueissa.

Kemppi on tyytyväinen siihen, että perhevapaita kehitetään tässä mallissa perheet edellä. Tärkeintä hänen mukaansa on se, että tämä malli ei ole perheille heikennys.

– Perheiden valinnanvapaus paranee, mikä tarkoittaa sitä, että kunkin perheen valinnat tehdään yhä paremmin lapsen ehdoilla. Se on ollut myös keskustan tinkimätön lähtökohta. Myöskään kotihoidontuesta keskusta ei tingi, sillä vanhempien tulee saada päättää taaperonsa hoidosta itse, Kemppi korostaa.

Elinkeinoelämän vaikuttajat ovat moittineet uudistusta. Viime kaudella uudistus kaatui kokoomuksen ja keskustan ristiriitaan kotihoidon tuesta ja kustannuksista. 

– Nämä eroavaisuudet kertovat punamultahallituksen ja oikeiston arvoeroista. Tämä hallitus asettaa lapset ja perheet maksimaalisen voitontavoittelun edelle ja uskoo, että se tuo myös työhön tuottavuutta ja parantaa työntekijöiden hyvinvointia, Kemppi lisää.