Karjalan piiri: Nyt panoksia Saimaan matkailun kehittämiseen

Keskusta

Keskustan Karjalan piirin mukaan nyt olisi oikea hetki kutsua yhteen Saimaan vesistöalueen maakunnat matkailun kehittämistyöhön.

Luumäelle syyskokoukseensa kokoontunut Karjalan piiri esitti kannanotossaan, että elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) voisi toimia maakuntien koollekutsujana Saimaan vesistöalueen matkailun kehittämistä koskevassa asiassa.

Karjalan piirin mukaan Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan pitäisi vastata koronan tuomiin matkailuun liittyviin haasteisiin, varsinkin kun matkailun trenditkin ovat muuttumassa.

– Turvallisuus, kaunis järviluonto, rauhallisuus, karjalainen kulttuuri ja palvelut tulevat olemaan Saimaan matkailun valtteja erityisesti tulevaisuudessa. Itä-Suomen maakuntien muuta maata heikompi työllisyysaste ja maailman mittakaavassa aivan poikkeuksellinen vesistöalue antavat yhdessä suorastaan velvoitteen toimia asiassa, julkilausumassa todetaan.

Karjalan piirin puheenjohtaja Jouni Kemppi vetosi keskustaväkeen, että kaikki aktiivit keskittyisivät nyt kuntavaalien ehdokashankintaan.

– Jäsenhankintaa kannattaa hoitaa ehdokashankinnan ohessa, hän muistutti.

Piirihallitus on miettinyt keinoja piirin talouden kohentamiseksi. Jäsenmaksut ovat kulmakivi.

Kempin mukaan keskustan suurin haaste on saada maaseudulla tie- ja tietoliikenneyhteydet hyvään kuntoon. Hän näki niissä olevan maalla asumisen edellytykset.

Karjalan piirin syyskokouksessa oli paikalla parikymmentä henkeä, enemmän väkeä oli etäyhteyksien päässä.

Kokouksessa fyysisesti oli läsnä kansanedustaja Ari Torniainen ja etänä puolueen varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen.

Torniainen toimi keskustan eduskuntaryhmän liikennepoliittisen linjaustyön vetäjänä ja hän esitteli työn tuloksia.

Pakarinen puolestaan muun muassa avasi hallitusyhteistyön kuvioita.

Savitaipalelainen Pekka Ässämäki tarttui tähän ja opasti keskustaa pysymään hallituksessa ainakin siihen asti, että sote on saatu lopullisesti maaliin.

Lappeenrantalaisen Jari Karhun mielestä alueelliset biotuotantolaitokset tukisivat tavoitetta saada kotimaisen energian osuus korkeammaksi.

Liikenneasioihin erikoistuneelle Torniaiselle hän heitti ajatuksen konvertointituen nostamisesta, mikä lisäisi biokaasuautojen määrää.-Se edesauttaisi vanhojen bensa-autojen poistumista liikenteestä.


Juttua korjattu 8.11.2020 kello 11:26: Jari Karhun sukunimi oli kirjoitettu virheellisesti Karhuseksi. Asia oikaistu.