Kansanedustaja Pekka Aittakumpu kaipaa keskustan puheenjohtajakisaan konservatiivista vaihtoehtoa

Keskusta

Kansanedustaja Pekka Aittakummun mielestä kilpa keskustan puheenjohtajuudesta kaipaisi konservatiivista vaihtoehtoa.

– Mielestäni on edelleen aihetta kysyä, voisiko puolueen kannatuksen alavireisyys johtua ainakin osittain siitä, että konservatiivit eivät koe oloaan puolueessa kotoisaksi? Kansanedustajana olen saanut asiasta runsaasti palautetta, Aittakumpu kertoo Suomenmaan mielipidekirjoituksessan.

Tällä hetkellä ehdokkuudestaan ovat ilmoittaneet istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Aittakumpu pitää ehdokkaita osaavina ja kokeneina poliitikkoina, mutta uskoo, että osa keskustalaisista voisi kaivata vielä kolmatta vaihtoehtoa.

– Olisiko puolueen kannalta kuitenkin hyvä, jos saisimme ehdokkaaksi myös selkeästi arvokonservatiivisen vaihtoehdon, kansanedustaja kysyy.

– Keskustassa on tilaa erilaisille ajatuksille. Katto on korkealla ja seinät leveällä – ja hyvä niin. Ehkä keskustassa ei kuitenkaan ole kyllin laajasti huomioitu konservatiivista pohjavirettä ja juuristoa, joka puolueellamme on? Yksittäisiä kysymyksiä enemmän arvot määrittävät sen, milloin ihminen kokee puolueen omakseen.

Kansanedustaja arvioi, että keskustan tulevaisuus on valoisa.

Hän kertoo olevansa yhä vakuuttuneempi siitä, että maltillista keskitien puolueetta tarvitaan Suomessa.

– Keskustan ainutlaatuisuus näkyy siinä, että se tarjoaa aikamme suuriin kysymyksiin realistisia ratkaisuja ja toivon näköaloja.

– Mielestäni keskustan ei tarvitse keksiä mitään uutta, vaan pysyä juurillaan. Sosiaalisesta ja taloudellisesta asemasta ja asuinpaikasta riippumatta suomalaiset jakavat laajasti ne arvot, joihin keskustan toiminta on runsaan sadan vuoden aikana perustunut.