Itsenäisyypäivä huipentui presidentinlinnan vastaanottoon – katso kuvat valtakunnan ykkösjuhlista

Itsenäisyyspäivä

Presidentin itsenäisyyspäivävastaanotolla nähtiin paljettien kimallusta, höyhenten havinaa, kierrätysmekkoja ja taiteellisia luomuksia.

Juhlien teemana oli tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Se näkyi myös vieraslistassa, jolla oli muun muassa useita toimittajia ja tieteen edustajia.

Ensimmäisten vieraiden joukossa linnaan saapuivat sotaveteraanit, kotirintamanaiset ja lotat saattajineen.

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni edusti rankasta politiikan viikosta huolimatta sädehtivänä vihreässä paljetti-iltapuvussa.

Kiekkoleijonien sankari Marko Anttila ja Heidi-puoliso olivat itseoikeutetusti kutsuttujen joukossa.

Annika Saarikko (kesk.) saapui linnanjuhliin perhevapaalta puolisonsa Erkki Papusen kanssa.

Viime päivinä hallituskriisin pyörityksessä lujille joutunut Antti Rinne (sd.) juhlisti itsenäisyyspäivää puolisonsa Heta Ravolainen-Rinteen kanssa.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kättelivät perinteiseen tapaan kaikki linnaan saapuneet noin 1 700 kutsuvierasta.

Ex-ministeri ja Lapin entinen maaherra, nykyinen ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka juhli kullan ja mustan väreissä.

Kymmenen kautta eduskunnassa vaikuttanut ja viidessä hallituksessa ministerinä toiminut Mauri Pekkarinen (kesk.) juhli itsenäisyyttä ensimmäistä kertaa europarlamentaarikkona. Juhlaseurana oli vaimo Raija Pekkarinen.

  

  

Kolmannen kauden keskustaedustaja Markus Lohi ja Riikka-puoliso ovat kokeneita linnankävijöitä.

Presidentinlinnassa nähtiin runsaasti myös kulttuurialan väkeä. Näyttelijäpari Elina Knihtilä ja Tommi Korpela olivat kutsuttujen joukossa.

 

Jalkapallomaajoukkueen entinen pitkäaikainen huoltaja Gunnar Yliharju sai kutsun linnanjuhliin presidentilta itseltään ja käteen ojennettuna ennen Suomen joukkueen voittoisaa ottelua Liechtensteinia vastaan.