IL:n pääministerikysely: Marin omilla luvuillaan, Halla-aho ja Orpo tasoissa

Politiikka

Nykyinen pääministeri Sanna Marin (sd.) on suomalaisten selvä suosikki seuraavankin hallituksen johtoon, selviää Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Vastanneista jopa 41 prosenttia haluaisi Marinin jatkavan toiselle pääministerikaudelle.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo jakavat kyselyn kakkostilan. Kumpikin saa gallupissa 17 prosentin kannatuksen.

Neljänneksi eniten nostetta pääministerin pestiin on keskustajohtaja Annika Saarikolla. Häntä kannattaa pääministeriksi 8 prosenttia vastanneista.

Kyselyssä selvitettiin lisäksi suomalaisten luottamusta puoluejohtajiin.

Osallistuneille esitettiin kysymys: ”Kuka heistä herättää sinussa eniten luottamusta?”

Tämänkin kisan kärkipaikan nappasi kirkkaasti Marin, jota kohtaan tuntee suurinta luottamusta 40 prosenttia vastanneista.

Luottamusmittauksessa Marinia seuraavat Halla-aho (16%), Orpo (9), vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson (7) ja kristillisdemokraattien luotsi Sari Essayah (7).

Taloustutkimus haastatteli 1082:ta henkilöä 12.–14.10.2020.

Kysely tehtiin internetpaneelissa, ja otos edustaa Suomen täysi-ikäistä väestöä.

Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit (2)

  • Lukija21

    Saarikko, ”ajatus saattaa katketa – puhe ei koskaan”, hoitelee häntäpään herruutta. Oli Keskustalta emämunaus vaihtaa Kulmuni lestadiolaisten puliveivauksen perusteella.

  • Lukija26

    Eiköhän tilanne selkiinny myös mittauksissa ,kun aletaan vaatimaan selviä tekoja ja tuloksia nykyhallitukseltamme tasapainoset tulot ja menot sekä konkreettiset teot työllisyysasteen nostamiseksi . Vaikeimmat asiat ovat vielä edessäpäin . Lisätalousarvioita tekemällä ja miljarditolkulla velkaa lisää tekemällä emme nouse ja loduttautumalla ,että myös muut valtiot tekevät ”Korona kriisissä näin” . Ei vain huomata ,että toiset vain osaavat samanaikaisesti pyörittää elinkeinojensa kehittämistä ja työllistämällä työttömyysloukkuun joutuneita kansalaisiaan uuden elämän alkuun . Koko Suomi työllisyystalkoisiin ennenkuin on liian myöhäistä .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen