HS:n kysely: Kokoomuksen uusi sote-linjaus poikkeaa kaikista muista puolueista

Kokoomus haluaa kuntiin perustuvan ratkaisun eikä uutta hallinnon tai verotuksen tasoa, vaikka vielä hallituksessa se ajoi 18 maakunnan aluerakennetta.
Sote

Kaikki puolueet kokoomusta lukuun ottamatta ovat sitä mieltä, että Suomessa tarvitaan uudenlainen aluerakenne, jonka pohjalle sosiaali- ja terveydenhuolto pitää järjestää.

Suurin osa puolueista jakaisi Suomen 18 alueeseen, Helsingin Sanomien kysely kertoo. Tämä Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kaavailema aluerakenne kelpaa hallituksessa istuneille keskustalle ja sinisille edelleen.

Oppositioryhmistä 18 maakuntaa sopii Sdp:lle, vasemmistoliitolle, vihreille, Rkp:lle ja Tähtiliikkeelle.

Kokoomus sen sijaan haluaa nyt kuntiin perustuvan ratkaisun eikä uutta hallinnon tai verotuksen tasoa, vaikka vielä hallituksessa se ajoi 18 maakunnan aluerakennetta.

Keskusta huomauttaa, että jo valmisteltu maakuntajako on todettu myös perustuslain kannalta toimivaksi ratkaisuksi. Helsingille keskusta arvioisi omaa erillisratkaisua.

Kokoomuksen tavoitteena on ohjata kunnat ja kaupungit riittävän vahvoihin yhteistyöalueisiin, jotka järjestävät sosiaali- ja terveyspalvelut.

– Nämä alueet tukeutuvat viiden yliopistosairaalan erityisosaamiseen. Kokoomus ei halua uutta hallinnon tai verotuksen tasoa Suomeen vaan lähdemme kuntapohjaisesta ratkaisusta, puolue vastaa HS:n kyselyyn.