HS: Kaupunginvaltuutettu "Husu" Hussein myöntää valehdelleensa taksiasiakkaan jättämisestä pois kyydistä

Politiikka

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein (sd.) myöntää, että hänen tarinansa rasistisen taksiasiakkaan jättämisestä moottoritielle ei ollut kaikilta osin totuudenmukainen.

Hussein kertoi asiasta Helsingin Sanomille.

Hussein väitti sunnuntaina 3. marraskuuta Twitterissä, että pysäytti ajamansa taksin moottoritiellä ja pyysi asiakkaan poistumaan kyydistä. Toisessa tviitissä hän sanoi jättäneensä henkilön moottoritien varrella olevalle bussipysäkille.

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo HS:lle, että tehtyjen selvitysten jälkeen on käynyt ilmi, ettei Husseinin tarina pidä paikkaansa.

Taksi Helsingin tietojen mukaan Tuusulanväylällä ei ole tapahtunut kerrotun kaltaisia tapahtumia. Yritys tarkasti ajonvälitysjärjestelmästä Husseinin ajaman taksin lokitietoja.

– Ketään ei ole jätetty pois kyydistä kuten Husu kertoi, Kantonen sanoo.

Hussein sanoo HS:lle, että rasistisesti käyttäytynyt mies oli hänen kyydissään torstain ja perjantain välisenä yönä. Hän ei kuitenkaan jättänyt asiakasta kyydistä.

– Uhkasin rasistista asiakasta pois jättämisellä, mutta en jättänyt. Olisi pitänyt jättää, Hussein sanoo lehdelle.

SDP:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma sanoo olevansa äärimmäisen pettynyt Husseinin toimintaan.

– Luottamushenkilön pitää toimia arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla. Tulemme keskustelemaan asiasta seuraavassa ryhmäkokouksessa, Heinäluoma kirjoittaa Twitterissä.