HS: Esperi Care sulkee nuorille vammaisille tarkoitetun osaston Helsingissä – tarkastus paljasti epäkohtia muun muassa henkilömitoituksessa ja laadussa 

Vammaispalvelut

Hoivayhtiö Esperi Care sulkee nuorille vammaisille tarkoitetun osaston Helsingissä tarkastuskäynnillä paljastuneiden epäkohtien takia, uutisoi Helsingin Sanomat.

Esperi Yhteiselon yhden osaston sulkemisen taustalla on kaksi kaupungin tekemää tarkastuskäyntiä, kertoo sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen lehdelle.

Kaupungille on tullut puutteista palautetta omaisilta. Siksi yksikköön tehtiin yllätystarkastus ja sen perään toinen sovittu tarkastuskäynti tällä viikolla.

Jolkkosen mukaan epäkohtia havaittiin tiloissa, apuvälineissä, henkilömitoituksessa ja laadussa. Koulutettuja työntekijöitä ei ollut hänen mukaansa riittävästi.

Yhteiselossa on lyhytaikaisessa hoidossa vammaisia ja kehitysvammaisia lapsia ja nuoria aikuisia.

Alle 18-vuotiaiden osasto jää auki, mutta nuorten aikuisten osasto suljetaan maanantaina toistaiseksi.

Esperi Care on tiedottanut omaisille perjantaina sulkemisesta. Kaupunki selvittää, tarvitseeko osa asiakkaista korvaavia paikkoja.

Esperi Care nousi otsikoihin aiemmin, kun sosiaali- ja terveysalan lupavirasto Valvira päätti keskeyttää Esperin hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa useiden epäkohtien takia.