Hallitustunnustelija Rinne: Hallitus on muodostettavissa nykyiselle pohjalle ja täsmälleen samalla ohjelmalla – ei ollut vielä valmis arvioimaan omaa asemaansa

Hallitusneuvottelut

Hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) on tavannut eduskuntaryhmien edustajat tänään sunnuntaina.

Hän arvioi, että tunnustelun lopputuloksena näyttäisi siltä, että hallitus olisi muodostettavissa nykyiselle pohjalle ja täsmälleen samalla ohjelmalla.

Tiedotustilaisuudessa eduskunnassa Rinne antoi myös kiitosta nykyisen opposition kanssa hallitustunnustelujen aikana käymistään keskusteluista.

Rinteen mukaan keskusteluissa käytiin eri näkökulmista läpi tulevaa aikaa liittyen hallituksen työskentelyyn ja hallitusohjelman sisältöön.

Varsinaiset hallitusohjelmaneuvottelut alkoivat tänään kello 15.

Kyse lienee lähinnä muodollisuudesta, sillä neuvotteluihin osallistuvat puolueet ovat jo hallitustunnustelijalle antamissaan vastauksissa sitoutuneet vanhaan hallitusohjelmaan.

SDP:n puoluevaltuusto päättää tänään illalla puolueen pääministeriehdokkaasta, josta käytännössä tulee Suomen seuraava pääministeri.

Pääministeriehdokkaaksi pyrkivät liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.).

Rinteen arvion mukaan eduskunta äänestäisi pääministeristä tiistaina.

Omaa mahdollista tehtäväänsä tulevassa hallituksessa Rinne ei ollut valmis arvioimaan.

Hän ei myöskään ollut valmis kommentoimaan spekulaatioita mahdollisesta asemastaan eduskunnan puhemiehistössä.

Rinne totesi olevansa kansanedustaja ja SDP:n puheenjohtaja kesään asti.