Etelä-Hämeen piirin puheenjohtaja Häggman: "Kentällä tarvitaan joukkuehenkeä nyt enemmän kuin koskaan"

Piirikokous

Etelä-Hämeen keskustan piirikokous järjestettiin koronatilanteen vuoksi niin kutsutulla hybridimallilla. Kokousta oli mahdollisuus seurata paikan päällä Janakkalan Kiipulassa sekä etäyhteydellä Teams-palvelun välityksellä.

Syyskokous valitsi forssalaisen Johanna Häggmanin jatkamaan Etelä-Hämeen piirin puheenjohtajana. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita. Piirin varapuheenjohtajiksi valittiin Aulis Veteläinen Hämeenlinnasta ja Heli Lehtilä Lopelta.

Syyskokous hyväksyi myös keskustan Etelä-Hämeen piirin strategian tulevalle vuodelle esityksen mukaisesti.

Puoluehallitukseen valittiin Johanna Häggman ja varalle Aulis Veteläinen.

Poikkeusaika on aiheuttanut haasteita myös Etelä-Hämeen piirin toiminnalle.

– Haasteet on tehty voitettavaksi ja suurin osa tämän vuoden toimintasuunnitelmaan kirjatuista asioista on toteutettu, Häggman sanoi.

Toimintasuunnitelmaan kirjattiin vuosi sitten muun muassa jäsenten osallistaminen ja sitä kautta osallisuuden lisääminen.

– Toivon, että myös jatkossa pystymme piirin keskustalaisia osallistamaan yhä enemmän ja jakamaan heille vastuuta.

Puheenjohtaja Häggman muistutti, että on kaikkien keskustalaisten yhteinen haaste saada jokaiseen kuntaan kattavat ehdokaslistat.

– Niistä pitkälti riippuu kuntavaalien tulos. Kysytään rohkeasti uusiakin ehdokkaita listoille. Istuvat luottamushenkilöt, olen vedonnut teihin jo monesti ja vetoan yhä. Allekirjoittakaa ehdokassuostumuslomake, jokaista teistä tarvitaan. Tehdään yhdessä hyvä kuntavaalitulos.

Joukkuehenkeä tarvitaan Häggmanin mukaan nyt puolueen kentällä enemmän kuin koskaan.

– Kannatuksemme kasvun mahdollistaa hallituspolitiikan sekä kunnissa tehtävän politiikan hyvä onnistuminen kuin myös vahva järjestötyö kentällä.

Keskustan Etelä-Hämeen piirihallituksen jäsenen, hämeenlinnalaisen Martti Mäenpään lisäksi paikalla Kiipulassa oli vain viisi muuta edustajaa. Kuva: Petri Görman

Kokouksessa puhunut keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen viittasi poliittisessa tilannekatsauksessaan perustuslakivaliokunnan näkemykseen, jonka mukaan ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on rikkonut lakia.

– En voi hyväksyä sitä tapaa, jolla ulkoministeri käsitteli tätä asiaa perustuslakivaliokunnan käsittelyn jälkeen eduskunnassa. Olisin toivonut Haavistolla edes hieman nöyryyttä. Häneltä ei ole tullut anteeksipyyntöä asiaan liittyen.

Pakarinen korosti, että perustuslakivaliokunta tekee eduskunnassa arvokasta työtä ja sitä tulee kunnioittaa.

– Tämän tapauksen myötä se sai arvovaltaan liittyvän ison kolauksen.

Kannanotossaan piirikokous kiinnitti huomiota hyväkuntoisen tiestön ja toimivan liikenneverkon merkitykseen.

– Hyväkuntoinen ja turvallinen tieverkko on toimivan arjen edellytys

Piirikokous kiitteli eduskuntaa joululahjarahoista, mutta muistutti että monet alemman verkon tiet ovat edelleen kehnossa kunnossa.

– Ei jätetä työtä puolitiehen, kannanotossa vedotaan.

Kannanotossa toivottiin myös monipaikkaisuuden edistämistä.

– Tarvitsemme maakuntaan yhä enemmän joustavia etätyömahdollisuuksia ja ennen kaikkea toimivat tietoliikenneyhteydet.

Etelä-Hämeen piirin toiminnanjohtaja vaihtuu, kun lähes kuusi vuotta toiminnanjohtajana ollut Juha Iso-Aho siirtyy keskustan puoluetoimistoon vaalikoordinaattoriksi. Uuden toiminnanjohtajan rekrytointi on parhaillaan käynnissä.