Eläkeliitto saa uuden puheenjohtajan – yksi ehdokas nimetty, haastajia odotetaan

Eläkeliitto

Eläkeliitolle valitaan uusi puheenjohtaja 6.–7. kesäkuuta Jyväskylässä järjestettävässä liittokokouksessa.

Suomen suurinta eläkeläisjärjestöä viimeisen kolmivuotiskauden luotsannut Eeva Kuuskoski ilmoitti jo hyvissä ajoin keväällä luopuvansa tehtävästä.

Virallisia esityksiä uudesta puheenjohtajasta on toistaiseksi tihkunut julkisuuteen vasta yksi kappale.

– Helsingin piiri on ilmoittanut esittävänsä puheenjohtajaksi hallintotieteiden tohtori Raimo Ikosta, vahvistaa Eläkeliiton varapuheenjohtaja Merja Uusitalo alkuviikon ehdokastilanteen.

Myös juristin tutkinnon suorittanut Ikonen on tehnyt pitkän työuran ylijohtajana sosiaali- ja terveysministeriössä.

– Yksi esillä ollut ehdokas ei tarkoita sitä, etteikö mukaan mahtuisi muitakin. Sitä tietysti myös toivotaan ja esityksiä voi jättää kokouspäivään asti, Uusitalo muistuttaa.

Jyväskylän Paviljongissa valitaan lähes 130 000 jäsentä, 20 piiriä ja 401 paikallisyhdistystä käsittävälle Eläkeliitolle myös uusi 75-jäseninen liittovaltuusto.

Asialistalla on lisäksi sääntömuutosesitys, jonka mukaan liittokokouksen äänivaltaisten jäsenten määrä pudotettaisiin nykyisestä 900:sta 600:aan edustajaan.

– Kyse on lähinnä siitä, että tarpeeksi suuria kokouspaikkoja on nykyään vaikea löytää. Jyväskyläänkin odotetaan yhteensä 1500-2000 kokousvierasta, Merja Uusitalo arvioi.

Keskisuomalaiset järjestäjät ovat valinneet liittokokouksen ja samassa yhteydessä pidettävän kesäjuhlan teemaksi tällä kertaa Metsän.

– Vahvaan metsätalousmaakuntaan erittäin hyvin sopiva ja ajankohtainen teema, varapuheenjohtaja kiittelee.