“Edistyksen jarrut on siivottava tieltä“ – Keskustan Saarikko kehuu etätyötä lisäävän puolustushallinnon esimerkkiä

Etätyö

Koko suomalaisen työelämän tulisi ottaa mallia puolustushallinnosta, joka lisää etätyömahdollisuuksia, keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko näkee.

Puolustushallinnossa on jatkossa mahdollista työskennellä etänä huomattavasti aikaisempaa jouhevammin.

Päätöstä edelsi puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) teettämä selvitys.

– Laajentuvat etätyömahdollisuudet merkitsevät työntekijälle mahdollisuuksia joustavampaan arkeen, asumiseen ja perhe-elämään, Kaikkonen kommentoi päätöstä tuoreeltaan tiistaina.

Saarikon mukaan etätyöstä on tehtävä pysyvä osa tulevaisuuden työelämää.

– Korona-aika on osoittanut, että monissa tehtävissä etätyö on mahdollista ja tehokasta. Etätyön myötä mahdollistuu monipaikkainen työelämä, jossa ihminen voi valita asuinpaikkansa vapaammin, Saarikko toteaa keskustan tiedotteessa.

– Monipaikkaisuus on iso mahdollisuus perheille ja alueille. Laajentuvat etätyömahdollisuudet ovat iso yhteiskunnallinen muutosvoima, Saarikko sanoo.

Saarikon mukaan tulevaisuuden työpiste voi olla maaseudulla, kaupungissa tai vaikkapa ikääntyvien vanhempien lähellä.

Keskustajohtajan mukaan valtion tulee tukea tätä kehitystä. Hän peräänkuuluttaa päätöksiä esimerkiksi maaseudun verkkoyhteyksien rakentamiseksi ”tulevina viikkoina”.

– Edistyksen jarrut, kuten pätkivät verkkoyhteydet, on siivottava tieltä. Työn ja arjen edellytyksiä on rakennettava tasapainoisesti koko maahan.