Annika Saarikko muuttaa Turusta Oripäähän: ”Jatkossa perheemme elää todeksi maaseudun ja kaupungin yhdistämisen megatrendiä”

Muutto

Keskustan kansanedustaja ja tiede- ja kulttuuriministerin tehtävästä perhevapaalla oleva Annika Saarikko kertoo Facebookissa perheensä muuttavan Turusta Oripäähän Saarikon edesmenneen isän suvun tilalle.

Koti Turussa on laitettu myyntiin.

Se tarkoittaa samalla, että Saarikko pyytää eroa Turun kaupunginvaltuustosta.

– Vaalipiiri pysyy entisenä, mutta perheemme Varsinais-Suomen arki siirtyy maalle ja kaupunginvaltuusto jää taakse, hän kirjoittaa.

– Kiitän turkulaisilta kaksissa kunnallisvaaleissa saamastani luottamuksesta sekä valtuustokollegoita yli puoluerajojen hyvästä yhteistyöstä.

Pitkässä Facebook-päivityksessään Saarikko kertoo arjen haasteista, jotka ovat seurausta siitä, että perhe on viime vuodet elänyt käytännössä kolmessa eri paikassa; viikot Helsingissä, viikonloput sekä loma-ajat Turussa ja Oripäässä.

Saarikko kuvailee perheen yhteisen arjen merkitystä Helsingissä sekä toisaalta kotiseuturakkautta ja kiitollisuutta äänestäjille, jotka ajavat vapaa-aikoina Varsinais-Suomeen.

Talo Oripään Tanskilassa taas on Saarikon isoisän isän sata vuotta sitten aloittama tila. Oripää on myös Saarikon itsensä syntymäkunta.

– Minusta ei ole luopumaan sukuni talosta. En myöskään halua sen vain näivettyvän ja nakertuvan pilalle oman onnensa nojassa, kansanedustaja kirjoittaa.

Saarikko toteaa myös, ettei tyhjäksi jäävä, peritty kiinteistö maaseudulla ole nykyään harvinainen asia. Monen kontolle lohkeaa kappale suomalaista maaseutua.

– Siksi keskustan aatteessa minua vallan mahdottomasti puhuttelee aito maaseudun ja kaupungin liitto. Ajatus siitä, että minun ei tarvitse olla joko-tai, valita puoliani. Minussa elävät nämä molemmat maisemat, sulassa sovussa, hän kirjoittaa.

– Jatkossa perheemme elää todeksi maaseudun ja kaupungin yhdistämisen megatrendiä, monipaikkaisuutta. Se tuntuu hyvältä.