Äänestys koronapassista siirtyi – äänestyskone petti

Koronapassi

Eduskunnan äänestys koronapassin hyväksymisestä lykkääntyy tunnilla. Äänestäminen klo 13 alkaneessa istunnossa ei onnistunut, koska edustaja Riikka Purran (ps.) äänestysnappi ei toiminut. Äänestys joudutaan toteuttamaan lippuäänestyksenä.

Koronapassi on tarkoitettu vaihtoehdoksi epidemian leviämisen estämiseen tähtääville velvoitteille ja rajoituksille. Toiminnanharjoittaja voisi tietyin edellytyksin edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta tai asiakas- ja osallistujatilaan tulevilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä. 

Koronatodistusta voitaisiin edellyttää muun muassa ravintoloissa ja yökerhoissa sekä yleisötilaisuuksissa, kuntosaleilla ja muissa urheiluun tai liikuntaan käytettävissä sisäliikuntatiloissa, uimahalleissa ja kylpylöissä.

Passia voitaisiin edellyttää myös tanssipaikoissa ja ryhmäharrastustoimintaan käytettävissä tiloissa, huvi- ja teemapuistoissa, eläintarhojen sisätiloissa, sisäleikkipuistoissa ja sisäleikkipaikoissa sekä museoissa, näyttelytiloissa ja muissa vastaavissa kulttuuritiloissa.