Pohjois-Korean Kim uhosi taas ydinaseiden käytöllä, haukkui Etelä-Korean hallintoa "gangsteriporukaksi"

Ulkomaat

Pohjois-Korea on valmis käyttämään ydinaseita mahdollisessa yhteenotossa Yhdysvaltain tai Etelä-Korean kanssa, sanoi maan johtaja Kim Jong-un puheessaan valtiollisen median mukaan.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat jo pitkään uumoilleet, että Pohjois-Korea valmistelee järjestyksessä seitsemättä ydinkoettaan. Yhdysvallat on varoittanut, että kokeesta seuraisi Yhdysvaltojen ”nopea ja voimakas” vastaus.

–  Maamme ydinpelote on valmis mobilisoitavaksi koko täydessä voimassaan, tarkasti ja nopeasti kuten kuuluukin, Kim sanoi puhuessaan sotaveteraaneille. Asiasta kertoi valtiollinen KCNA-uutistoimisto torstaina.

Samalla Kim haukkui Etelä-Korean uuden presidentin Yoon Suk-yeolin ja tämän hallituksen ”gangsteriporukaksi”. Uusi presidentti on luvannut tiukentaa Etelä-Korean linjaa naapurimaataan kohtaan.

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean ydinaseneuvottelut ovat olleet jäissä siitä asti, kun Kimin ja Yhdysvaltain silloisen presidentin Donald Trumpin neuvottelut päättyivät tuloksettomina helmikuussa 2019.