Vihreillä meni yli, taas

Pakina

Olkiluodon kolmosvoimala sen kuin napsautettiin käyntiin, tuosta vain. Vastahan sitä alettiin rakentaa, ranskalainen on niin räiskyvän temperamenttisen nopea.

Ville Niinistö tekee välttämättömyydestä hyveen ja iloitsee ydinvoimasta. Ihan aina ei ole ollut niin, lähtivät uhitellessaan hallituksestakin pariin kertaan. Ampuivat itseään jalkaan, uhkaus pidättää henkeä niin kauan kuin tulee siniseksi ei tepsinytkään.

Huvitti kun Ville Niinistöstä oli asian yhteydessä Hesarissa kuva paitahihasillaan. Takkia on niin käännetty, että se on kulunut olemattomiin.

Vihreät vastustivat ydinvoimaa ”eettisin ja ympäristöargumentein”. Oikeasti mikään ei ole muuttunut, ydinvoimasta ei tullut päästöjä 2002 eikä tule nytkään.

Niinistön on myönnettävä ja myöntääkin, että vihreiden ydinvoimakritiikki meni yli. Siinäpä se!

Koko liikkeen ideahan on se että menee yli. Ollaan kiilusilmäisiä mutta samalla yksisilmäisiä, oli asia mikä hyvänsä, yli menee.

Ydinjoukot istuvat kehäteiden sisäpuolella, en tiedä tekeekö monikaan tuottavaa työtä. Ammattimainen mielenosoittaminen ei ole työtä. No, sieltä joukkoliikenteen keskeltä tulee koko ajan tiukkaa yksityisautoilun vastustusta. Yhtään ei ymmärretä, että vaikka laatikkopyörällä on kiva mennä kesäiseen Hietsuun, niin talvisessa vaaramaisemassa selkosten takana laatikkopyörä ei vaan ratkaise kuljetustarpeita.

Tarvitaan auto, tarvitaan polttomoottoriauto, koska sähköautoon ei ole varaa eikä autoa ainakaan saa ladatuksi männyn kyljestä metsätyömaalla.

Metsä, niin. Vihreät haluaisivat suojella metsää. Koska Suomen talousmetsät ovat se hiilinielu, joka pelastaa koko planeetan. Suurin asiantuntemus on taas kasvisravintolan takahuoneen taskupeilipiirissä.

Oikeasti asia on niin, että metsänomistaja (paha sana, omistus!) totta kai hoitaa omaisuuttaan parhaan taitonsa mukaan. Nimenomaan kestävästi, tasapainoillen toimeentulon ja luontoarvojen välimaastossa.

Ihan vain arvausleikkinä, kumpi on luonnonystävä, luonnosta leipänsä ottava vai Fjällräven-repussa reipasteleva liito-oravan papanan etsijä. Joka on tullut metsän reunaan ehkä eduskunnan taksisetelin voimalla.

Ja ylimeno jatkuu. Laittomat maassa olijat vihreät muuttaisi laillisiksi. Päsmäröinti päättyy vain hallitus kaatamalla?

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen