Tippaustoimisto

Pakina

Veikkaus hallitsee rahapelimarkkinoita monopolin tapaan.  Mutta ei hallitse maailmaa. Ovelle koputtelee PAF Ahvenanmaalta ja kymmenet, jos ei sadat internetpeliyhtiöt.

Veikkaus yrittää haalia rahaa urheilulle, kulttuurille ja nuorisotyölle. Kai siellä vanhustyökin mainitaan. Vaikka yhteys vanhuksiin syntyykin kauppojen tuulikaapeissa, jossa vanhukset ja muut harkintakykyään menettäneet mättävät omaisuutensa kolikko kerrallaan pelien kitaan.

En koske peliautomaatteihin, vaikka olen muuten tolkuton. Ymmärrän, että ne eivät ole jakamassa rahaa, vaan ottamassa.

Pelaan toki kuponkipelejä. En koskaan netissä, koska tolkku säilyy paremmin reaalitapahtumassa. Olet kioskissa, täytät kupongin, maksat paperirahalla.

Tottakai minä häviän samalla lailla kuin mummot kaupassa. Mutta elää pieni unelma siitä,
että rahatilanne korjaantuisi.

90 miljoonan Eurojackpot-voitto olisi kirous. Alle miljoonan sen on jäätävä. Kenossa tavoitellaankin ( toki turhaan ) max. 200.000 euron voittoa.

Jos siihen laittaa euron päivässä, niin selviän, pikkuvoitot huomioon ottaen noin 300 eurolla vuodessa.

Ei paha hinta unelmasta. No, onhan siinä ehkä vähän lottoakin, jokerit ja sillai.

Veikkaus on mokannut, on päässyt pelaamista arkipäiväistävää mainontaa ulos. Samaan saumaan sitten huomattiin, että johdolle maksetaan liikaa. Ja hallinnossa on hyvävelipoliitikkoja nauttimassa ansaitsematonta hyvää. Ettei olisi suojatyöpaikkojakin.

Paatero terhakoitui ja heitti poliitikot ulos. Kallasvuo lupasi että kolme tuhatta automaattia
lähtee. Yleisesti arvellaan sen tapahtuvan niin, että seitsemän automaatin seinältä viedään
yksi tai kaksi.

Luulen tietäväni, että automaatille tilat antanut yrittäjä saa tuotosta 17 prosenttia. Se voi olla monelle pienyrittäjälle kohtalokkaan tärkeä tuloerä.

Pois otettava tonni, puolitoista, voi katkaista kamelin selän. Taas yksi kyläpahanen ilman kauppaa tai kioskia tai kahvilaa. Lapsia siis menee pesuveden mukana.

Huvitun kun Veikkaus on niin kaksinaismoraalinen. Tasaisin väliajoin se ehdottaa minulle,
veikkauskortin haltijalle, että kirjautuisin vastuulliseksi pelaajaksi. Eikä ehdi kolikko automaatin kuppiin kilahtaa, kun jo tulee Veikkauksen mobiilimainos.

Olen vastuullinen pelaaja, en osallistu Lotto-Jopon arvontaan.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen