Tai vastaavaa

Pakina

Lahdessa epäillään apteekin myyneen vääriä lääkkeitä, tahallaan. Toiminta lienee johtunut siitä, että kun reseptissä mainittuja ei ole ollut, niin on sovellettu.

Viranomaisen arvionkaan mukaan tästä ei ole ollut suurta haittaa. Lääkettä kuin lääkettä.

Ehkä tämä yleistyy. Työväenpuolueillehan väliaikaisesti näin kävikin. Kun äänestäjä ei löytänyt vasemmistosta köyhän asian ajajaa, niin valitsivat perussuomalaisia.

Lähti se pettymys niinkin, tosin hieman samalla tavalla kuin päänsärky väärällä lääkkeellä. Se tuli takaisin.

On korvikkeista saanut kärsiä. Kun joillakin pojilla oli raunoaaltos- ja simolampismallinen nahkainen rallilätsä, niin minulle ostettiin E-liikkeestä kovaa kerniä ollut koppahattu.

Edistyksellisen osuuskauppaliikkeen somistaja oli häikäilemättä kirjoittanut lapun jossa luki Rallihattu. Äiti uskoi, minä en.

Nykypennuilla on paljon kovempaa. Ei auta vaikka olisi 24-tuumaisilla pyörillä, jos ei ole aito Jopo, niin ei ole. Kiusataan.

Ja kun ulottuu aikuisiin asti. On Crocsit ja sitten on toreilla myytävät kopiot.

On Reino-tossut ja on Aino-tossut. Kansankauppaketju myy Sauli-tossuja.

Kun en ole kiinnostunut naisten tossuista, en tiedä onko Aino-kopioiden nimi vielä Tanja, vai onko jo Jenni. Kaikki varmaan pitävät jalat lämpiminä, mutta on vain yhdet Reinot.

Monesti lääkkeillä on placebo-vaikutus. Siis parantaa vaikka olisi kalkkitabletti, kunhan lääkäri on ottanut kädestä ja apteekkari sanonut päivää.

Sama tavaroilla. Onnellinen elämä on monesti Pirkkaa.

Aikuiset miehet uskovat oikeasti, että korealainen auto on yhtä hyvä kuin japanilainen, Pirkka-Mersuja tehdään monissa maissa.

Huoltoaseman baarissa porukalla päätetään, että on nämä, meidän autot, parhaita.

Rakkaus se vasta tasaakin, huonokin kopio voi tuntua erinomaiselta.

Eihän missejä riitä kuin jääkiekkoilijoille ( rakkaus on tasan yhtä pitkä kuin NHL-sopimus ) joten moni pitää maailman kauneimpana naisia, joka toisten silmin on mörkö.

Tasa-arvon vuoksi, rakastuneen naisen silmissä me lökäpöksyt olemme James Bondin näköisiä könsikkäitä. Smokki, tai jos ei ihan, niin pieruverkkarit sitten.

Jos  ei ole aitoa lääkettä viihteennälkään, niin katsotaan sitten kotimainen versio aiheesta Pomo piilossa. Äiti minne mäyrä joutuu kun se kuolee? Pomon päähän, lapseni, pomon päähän.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen