Ihan pilvessä

Nenonen

Hallituspuolue Vihreät haluaisi kannabiksen vapaaksi. En ole lääkäri, mutta nähdyn perusteella uskon porttiteoriaan. Eivätkö kaikki huumeongelmaiset olekin aloittaneet ”keveästi” kannabiksella?

Kuinka huumeongelma vähenisi, jos kannabista myytäisiin esimerkiksi viinakaupassa, kaikille täysi-ikäisille? Joo joo, olisi valvottua ja tulisi verotuloja.

Verotulojen kertymisessä on jännä matematiikka.  Kun rikolliset myyvät huumeita, arvonlisävero jää suoranaisesti kertymättä. Saatu veriraha, huumetuotto, menee kuitenkin, usein rahanpesukoneen kautta, kulutukseen.

Kun huumeiden käyttö on kriminalisoitua, hörhöt (jos niin saa sanoa) saavat merkinnän.

Tehdäänpä turvaselvitys. Jaaha, tällä päällisin puolin kunnollisella ihmisellä on viihdekäyttöä, jos ei sittenkään valita ydinvoimalan turvallisuuspäälliköksi. Tokihan viinaakin käytetään, mutta 55 vuoden kokemuksella, se ei pilaa ihmistä. Tai riippuu keneltä kysyy… 

Päivi Räsänen, kristillisdemokraattinen kansanedustaja meni Masked Singer-ohjelmaan. Siitä tuli sanomista.

No, minustakaan kansanedustajan ei tulisi olla hömppäohjelmissa, noin yleensäkään. 

Ne viihdeohjelmat! Päivi Räsänen on osallistunut moneen. Moni muukin kansanedustaja on. Halutaan näkyvyyttä, halutaan julkisuuden kautta edistää omaa asiaansa.

Sallikaa sanoa: Valtaosa viihdeohjelmaesiintymisistänne aiheuttaa myötähäpeää. Ette vain ole hauskoja, vaan pelkkiä tyrkkyjä. Kyllä, vaikka kulloinenkin juontaja on rakentava ja ylistävä.

Siltä varalta, että kovasti halutaan telkkarin ohjelmiin, poimin esiintymismahdollisuuksia ihan ohjelmatiedoista. Siellä olisi Ensitreffit alttarilla. Siellä olisi Hengenvaarallisesti lihava.

Joku poliitikko voi olla hengenvaarallisesti pösilö. On Tohtori Paise. On Jalkapaise. Uskokaa tai älkää, mutta sellainenkin ohjelma on kuin Tahdotko superspermaani.

Mutta nyt setä on vihainen! Enkä ole, huvittunut vain. Kokoomusnuoret, nämä nuorkauppakamarinulikat, halpispukujen broilerit, 20-vuotiaat täti-ihmiset muovihelmineen, ne ovat nyt teettäneet kynnysmattoja, joissa ihan Kepun neliapilalogon kera kerrotaan keskustan olevan kynnysmatto.

Älkää alkako tähän ollenkaan, koska Mondeo on pirkkamersu, kokkari on pirkkapersu. Ruiskukka sopii vain Pekka Puupään hattuun.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen