Hallituskumppani

Nenonen

Tämä se voi satuttaa. Totuus usein satuttaa.

Meillä on hallituskumppanina vihreät. Nämä kirkasotsaiset maailmanparantajat, jotka johdattavat meitä maailman kunnianhimoisimman ympäristöohjelman kanssa.

Pyrkimys on tietenkin hyvä. Inhottavaa varmaan muistuttaa, että ilmakehä on yhteinen. Vaikka meillä tehtäisiin kaikki kutittamalla ja liikennevälineet tuottaisivat puhdasta ilmaa ja tuulivoimaa, niin Amazonilla palaa sademetsä. Venäjällä palaa hiili, Kiinassa palaa hiili, Amerikassa palaa hiili. Meillä on kokonaisuudessa kusiaisen valtuudet.

Maaseudulla ei ymmärretä, että voisi mennä ratikalla. Mökin mummo voisi ostaa täyssähköauton. Sen akkujen jalometallit nousevat kaivoksista ilman päästöjä. Kongolaislapset eivät saastuta, eikä heille tarvitse just mitään maksaakaan.

Jaa jaa, mutta turve! Suomen turve pilaa maailman. Siispä hallituskumppanimme määrää keskustalaisia lopettamaan turpeentuotannon. Toki myös turkistuotannon ja karjatalouden, koska lehmä pieree. Lannoitteet pilaavat vesistöt tai ainakin ylihuolestuneelta päivän.

Ei, ei tietenkään pidä elää kuin sika vatukossa (arveluttava agraarinen kielikuva) mutta hysteerinen maailmanparannus ei ole meidän juttumme. Valkoposkihanhet, jotka miljoonaparvina ovat to-sii uhanalaisia, pilaavat pellot mennen tullen.

Niitä ei saa vähentää, ei Suomessa. Ja miksi vähentäisikään, viherministeri Mikkonen tietää että hanhi oppii menemään ohjatulle laskeutumispaikalle. No totta kai! Luonto on niin oppivainen, seuraavaksi opetetaan hirvikärpänen kiusaamaan vain hirviä.

Hallituskumppani ajaa voimalla kannabiksen laillistamista. Ei ole mitään porttiteoriaa, kysykää vaikka keneltä narkkikselta. Kannabis on iloinen vihreä asia. Viinarattijuoppo paha, kannabiskuljettaja hyvä!

Hallituskumppanin Ohisalo junailee poliittisia virkanimityksiä. Saadaan sitten paremmin maahanmuuttajia rajattomasti. Olisi hauskaa jos ei olisi kamalaa, että tänne haalitaan nuoria miehiä maista, joissa naisella ei ole mitään arvoa.

Kansalaispalkka olisi kanssa kiva. Ei tarvitse tehdä mitään, rahaahan riittää. Tukekaamme tässäkin hallituskumppania.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen