Ukrainan sota ja Suomen talvisota
Ukrainan sodalla ja Suomen talvisodalla on yhteistä se, että Venäjä hyökkäsi kumpaankin maahan tarkoituksena valtiollinen alistaminen.
Talvisodan edellä Puola oli pyyhkäisty Euroopan kartalta Hitlerin ja Stalinin yhteisellä sopimuksella, jolla myös Eurooppa jaettiin jo ennen talvisotaa.
Venäjä vaati itselleen sotilastukikohtia Baltian maihin. Sen jälkeen Suomelle esitettiin uhkavaatimuksia. Kun Suomi ei suostunut, alkoi talvisota. Suomi taisteli 105 päivää suurin uhrauksin ja sai jonkinlaisen rauhan.
Mutta sitten alkoi Venäjän, silloisen Neuvostoliiton, ankara painostus Suomea kohtaan. Suomi pelkäsi uutta hyökkäystä. Länsi ei auttanut Suomea. Ainoa apu Suomelle oli silloin Saksa, mutta tähän liittyi ehtoja. Piti olla Saksan rinnalla Barbarossa-operaatiossa.
Historiaa kirjoitetaan aina voittajien ehdoilla. Sodan jälkeen Suomea on syytetty liittymisestä Natsi-Saksaan. Tähän kuoroon ovat yhtyneet myös jotkut kirjailijat.
Suomea rangaistiin valtavilla sotakorvauksilla ja johtajia vangittiin. Tämä kaikki sen takia, että silloinen Neuvostoliitto oli hyökännyt Suomeen ja Suomi oli alkanut puolustaa maataan.
Nyt Ukrainan sodassa Ukraina ei voi hävitä, koska Venäjä alistaisi Ukrainan ja asettaisi Ukrainalle sotakorvausvaatimuksia Venäjän armeijalle aiheutuneista vahingoista.
Ukrainan häviö olisi katastrofi Euroopalle. Euroopan on myös korjattava virheellistä politiikkaansa, jossa turvallisuus on ulkoistettu USA:lle. Tämä koskee erityisesti Keski-Euroopan valtioita.
Ukrainaa on nyt autettava kaikin mahdollisin keinoin, että he pääsisivät nyt ensiksi tämänkin talven yli.
Kauno Pietilä
Kalanti
Mielipideosastolla Suomenmaan lukijat voivat käydä avointa keskustelua mieltään askarruttavista ajankohtaisista aiheista. Toimituksella on oikeus editoida kirjoituksia.
Voit jättää mielipidekirjoituksen osoitteessa: https://www.suomenmaa.fi/kategoria/mielipide/.