Mitä Paavo väitteillään oikein tarkoittaa?

Mielipide

Paavo Väyrynen on astunut ulos omasta kuplastaan ja väittelee nyt sitten entisen ulkoministerin, Erkki Tuomiojan kanssa maamme puolustamisesta ja jostain isäntämaasopimuksesta. Tyhjää kolinaa.

Samaan aikaan Suomen puolustuspoliittinen selonteko on työn alla ja juuri nyt ilmoitetusti viivästyy, eikä aiheetta. Tapahtuuhan rajojemme lähellä liikettä, josta on syytäkin olla huolissaan.

Puhutaanko sitten isäntämaasopimuksesta tai Natoon liitymisestä, niin nyt kannattaa keskittyä keskusteluissa ja yhteydenpidoissa avun vastaanottamiseen.

Mistä sitä ollaan valmiit vastaanottamaan, millaista apua ollaan valmiit vastaanottamaan ja millä hinnalla sekä kuinka paljon, jos tarvitaan.

Nyt ei ole aika jäädä tuleen makaamaan, kuten tapahtui toisen maailmansodan ja ennen muuta talvisodan aikaan. Apua toivottiin, mutta sitä ei kuulunut, eikä tullut.

Vain Saksan apu aivan jatkosodan lopussa Kulmin lento-osaston toimesta auttoi suomea sodan kovimmassa torjuntavaiheessa.

Nyt apua on tultava, jos sitä kerran tarvitaan ja siitä on oltava valmiit maksamaan niin paljon, että varmasti saadaan se mitä tarvitaan!

EU:stahan tässä tapauksessa ei kuitenkaan tarvitse kovinkaan paljoa odottaa, joten puolustuspoliittisen selonteon tekijöillä on kotiläksyssä suorittamista.

Paavon kirjoitteluista ei näihin asioihin ole paljoa apua, ne ovat menneiden talvien lumien sulatteluja.

Lauri Jokinen

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen