Maatalousyhteiskunnasta lipsuen digi- ja metropoliyhteiskuntaan

Mielipide

Uusien sukupolvien halu kehittyä ja kasvaa synnytti teollisuusyhteiskunnan vanhan jatkeeksi, luopumatta tietenkään maatalousyhteiskunnasta. Ruokaa tarvittiin monin verroin enemmän eneneviin suihin, mutta jokaiselle ei riittänyt nytkään.

Uuden oppimishalu johti tietoyhteiskuntaan maatalousyhteiskunnan pohjalta. Tästähän ei voitu luopua, mutta lipsuttiin pahasti.

Kasvava tiedonhalu rinnallaan itsekäs vallanhalu synnytti digiyhteiskunnan räjähdysmäisesti kasvaneeseen väkimäärään, joka keskitettiin metropolleihin ja monopoleihin, pois ruoantuotannosta.

Ja ehdoton luonnon kasvun eliksiiri, puhdas pohjavesi, tuomittiin siirrettäväksi ihmisten perässä kaupunkien viemäreihin. Luonto alkoi voida pahoin.

Nyt meitä ihmisiä on lähes kahdeksan (8) miljardia, Suomessakin pian kuusi miljoonaa. Luomakunnan perusta, maatalousyhteiskunta, on jäänyt lapsipuolen asemaan: nälkä kasvaa, kaikille ei enää tuoteta eikä riitä ruokaa.

Ja kun ei ole omaa ruokaa, ei ole rahaakaan. – Mutta ei huolta: ostetaan kaupasta! Supervallathan suorastaan taistelevat Suomenkin ruokamarkkinoista. Ala on maailman halutuin.

Meillä Suomessakin tyhjennetään suurella rahalla maaseutua, ruoan tuotantoaluetta. Mutta onneksi Suomen kansa havahtui vaaleissa. Viisaat tuomitsivat keskustan juurien hylkäämisen.

Syvällinen kansa äänesti maatalousyhteiskunnan palauttamiseksi elämisemme ja menestymisemme perustaksi myös digi- ja metropoliyhteiskunnassa. Keskustakin menestyy vain, jos tahtoo ja pystyy vastaamaan haasteeseen.

Esko Eela

teollisuusneuvos

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen