Peräpohjolan Keskusta jatkaa Tanja Joonan johdolla – Kemin sellutehdas ja Outokummun jättisulatto tarvitsevat logistiikan kuntoon

Keskusta

Keskustan Peräpohjolan piirin puheenjohtajana jatkaa myös tulevana vuonna Tanja Joona Ylitorniolta.

Keminmaassa pidetyssä kokouksessa varapuheenjohtajiksi valittiin Olli Rainio Torniosta sekä uutena Mikko Lampela Keminmaasta.

Piirihallitukseen valittii lisäksi Leena Palojärvi Enontekiöltä, Kosti Hietala Muoniosta, Pertti Palovaara Kolarista, Sari Jurva Pellosta, Markku Ponkala Torniosta, Virva Kokko Tervolasta, Ulla Miettunen Kemistä ja Lasse Haapaniemi Simosta.

Peräpohjolan piiri nosti kannanotossaan esille Meri-Lapin roolin erityisen vahvana teollisuuskeskittymänä, jolla on jo pitkään ollut merkittävä vaikutus Suomen vientiteollisuudelle.

Alueelle ovat lisäksi suunnitteilla merkittävinä investointena Kemin uusi sellutehdas sekä Outokummun jätti-investointi, uusi kuonansulatto.

– Merkittävässä roolissa ovat satamat ja meriväylä. Ajoksen väylän syventäminen on tärkeä osa hanketta. Nelostien remontin rahoitus tulee yltää aina Kemin rajalle asti ja vaadittava kolmen miljoonan euron lisärahoitus hankkeen loppuunsaattamiseksi turvataan. Lisäksi edellytämme, että koko valtatie 21:n kunto pidetään ensiluokkaisena, kannanotossa todetaan.

Keskustan mielestä Torniossa on lisäksi huomioitava Outokummun suunnitelmat malmikuljetusten siirtämisestä raiteille.

– Sen vaatima radan sähköistys tulee viimeistään nyt saattaa loppuun ja varmistaa tarvittavat määrärahat, kannanotossa viestitään.