Mikko Savola Etelä-Pohjanmaan piirin vaalistartissa: "Keskusta on lähipalveluiden puolue"

Etelä-Pohjanmaa

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin lauantaina julkaiseman kuntavaaliohjelman ytimessä on ihminen ja kuntalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen. Ohjelman erityisiksi painopisteiksi on valittu elinvoima-, koulutus- ja hyvinvointipolitiikka.

Keskustalaiset linjaavat, että kunnan palvelut on rahoitettava yrittäjyydellä ja työllä.

– Lähiruoka, kotimainen energia, koulutus sekä toimivat liikenne- ja kaavoitusratkaisut ovat keskeisiä alueemme elinvoiman tuottajia, piiri toteaa tiedotteessaan.

Piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola näkee, että kuntavaaleissa päätetään lähipalveluista.

– Keskusta on lähipalveluiden puolue. Paikallisuuden asiantuntija. Koko Suomen ja maakunnan tasapuolinen kehittäjä. Etelä-Pohjanmaa menestyy juuri niin hyvin, kun sen reunimmainen kunta menestyy. Maakunta on tasapainoinen silloin, kun sillä on vahva maakuntakeskus ja vielä vahvempi maakunta ympärillään. Olemme puolue, joka edustaa vakautta, vastuuta ja turvallisuutta. Meitä edustavat kunnissa tolkun ehdokkaat.

Savola totesi kuntavaalistartissa, että lapset eivät ole oikea säästöjen kohde.

– Opettajien lomautukset eivät ole meille vaihtoehto. Se on kallista säästämistä. Toisaalta korkeakoulut ovat maakuntiemme vetureita. Vaasan alue kehittyy vahvan uuden sukupolven energiateollisuuden ympärille. Se tarvitsee osaajat, jotka me täällä voimme kouluttaa itse.

Toiminnanjohtaja Sini-Elina Kärsämä iloitsee siitä, että piirillä on 672 kuntavaaliehdokasta.

– He ovat oman alueensa asiantuntijoita, joilta löytyy rahkeita hyvään yhteistyöhön ja vastuun kantamiseen. Olen saanut huomata, kuinka uutteria ihmisiä riveistämme löytyy. Suurtakaan työmäärään siis ei hätkähdetä.