Lapin piirin Salmijärvi: Sote-uudistus vaarantaa nuorten työpajat – "Tämä pitää korjata"

Keskusta

Keskustan Lapin piirin puheenjohtaja Petteri Salmijärvi on huolissaan nuorten työpajatoiminnan jatkuvuudesta sote-uudistuksen jälkeen.

Salmijärvi kirjoittaa Suomenmaan mielipideosastolla, että esitetyn mallin mukainen sote-uudistus saattaisi toteutuessaan estää kuntia tuottamasta sote-maakunnan järjestämisvastuulla olevia palveluja esimerkiksi kuntouttavaa työtoimintaa. 

Salmijärven mukaan tilanne olisi etenkin pienille kunnille hankala.

– Pahimmillaan asiakkaat eivät saisi palvelua ja monet työpajat menettäisivät järkevät toimintaedellytykset. Valtakunnallisesti kunnallisesta työpajatoiminnasta katoaisi noin 50 prosenttia asiakkaista, hän kirjoittaa.

Salmijärvi vaatii, että lainsäädännöllä ei suljettaisi pois toimivia vaihtoehtoja, vaan maakunnalle annetaan mahdollisuus valita, mistä he ostavat tarvittavat palvelut. 

– Mielestäni meillä ei yksinkertaisesti ole varaa olla hyödyntämättä jo olemassa olevia resursseja. Isossa uudistuksessa tämä on pieni asia, joka on helppo korjata tässä vaiheessa, monen työpajan ja monen nuoren kohdalla kysymys on kohtalonhetkistä!