Keskustan Könttä: Ensi vuoden budjetti korostaa lakia ja järjestystä

Budjetti

Kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) pitää ensi vuoden talousarvioesitystä vahvasti lain ja järjestyksen budjettina. Hänen mukaansa hallitus panostaa mittavasti suomalaisten turvallisuuteen rajoilla ja rajojemme sisällä.

Lisäsatsauksia kohdennetaan niin poliisiin, rajavartiolaitokseen kuin puolustusvoimiinkin.

– Poliisien määrä nousee ja poliisin näkyvyyttä vahvistetaan. Tämä näkyy maakunnissa poliisin vasteaikojen ja poliisipalvelujen paranemisena. Tuomioistuimien resursseja vahvistetaan ja pitkiä käsittelyaikoja lyhennetään. Myös syyttäjiä palkataan lisää. Seksuaalirikosten rangaistuksia kovennetaan, minkä johdosta vankiloiden rahoitusta parannetaan, Könttä listaa.

Rajavartiolaitoksen vanhojen ulkovartiolaivojen korvaamisessa edetään suunnitellusti. Merivoimien laivue2020-hanke toteutetaan täysimääräisesti. Ilmavoimien nykyiset hornetit korvataan uusilla monitoimihävittäjillä. Puolustusvoimien materiaaliseen valmiuteen osoitetaan liki miljardi euroa.

– Hankintojen lista on mittava ja kertoo panostuksista isänmaan turvallisuuteen, Könttä toteaa.

Puolustusvoimiin palkataan lisää henkilökuntaa, sekä pysyviin tehtäviin, että sopimussotilaiksi.

– Uudet tehtävät hyödyttävät koko Suomea, samoin kuin ennätyksellisen liki 20 000 reserviläisen kertausharjoitukset. Huolehdimme isänmaamme puolustamisesta myös kriisin keskellä, keskustaedustaja sanoo.

Könttä toteaa, että oikeusvaltion ja kansalaisyhteiskunnan toimivuus punnitaan nimenomaan kriisiaikojen keskellä.

– Ensi vuoden talousarvioesitys on Suomen turvallisuutta korostava, yhteiskunnan toimivuutta, yhteiskuntarauhaa ja oikeusvaltiota korostava lain ja järjestyksen budjetti.