Keskustan vaikuttajanaisten nimekäs joukko asemoitui Kaikkosen taakse – mukana Hyssälä, Kuuskoski ja Jäätteenmäki

Puheenjohtajakisa

Kahdeksan keskustalaista vaikuttajanaista kertoo kannattavansa puolustusministeri Antti Kaikkosta keskustan johtoon.

Yhteisen kannanoton allekirjoittajia ovat ex-ministeri ja Kelan entinen pääjohtaja Liisa Hyssälä, keskustan puheenjohtajana, pääministerinä ja europarlamentaarikkona toiminut Anneli Jäätteenmäki, ex-ministeri Eeva Kuuskoski, entinen europarlamentaarikko ja kansanedustaja Mirja Ryynänen, ex-ministeri, kansanedustaja Anu Vehviläinen, europarlamentaarikko Elsi Katainen, ex-kansanedustaja Marisanna Jarva sekä kansanedustaja Hilkka Kemppi.

Keskustavaikuttajat näkevät, että vaikeassa tilanteessa oleva puolue tarvitsee kokeneen, keskustelevan puheenjohtajan, jolla on laaja käsitys suomalaisten erilaisista elämänpiireistä.

– Keskustan ja sen puheenjohtajan on tunnettava puolueen juuret ja perusarvot, mutta hänen on pystyttävä kurkottamaan myös tulevaisuuteen ja nähtävä Keskustan nykyistä kannattajakuntaa laajemmalle.

– Antista saamme puheenjohtajan, jonka johdolla kykenemme terävöittämään keskustan ydintehtäviä suomalaisessa yhteiskunnassa, tiedotteessa todetaan.

Kaikkonen on osoittanut pystyvänsä puhuttelemaan erilaisia ihmisiä niin maaseudulla kuin kaupungeissa ja kykenevänsä käymään vuoropuhelua yli puoluerajojen, vaikuttajanaiset kertovat.

– Suomessakin elämme erilaisten kuplien ja kärjistyvien puheiden ilmapiirissä. Keskustan on kannettava yhteistyön ja ratkaisujen lippua, mikä rooli sillä on usein ollut historiansa aikana. Tätä toimintatapaa tulevan puheenjohtajan tulee vahvistaa.

– Luotamme, että Antilla on sekä kykyä johtaa politiikan polarisoituneita keskusteluita ilmastonmuutoksesta maahanmuuttokysymyksiin että kykyä innostaa ja sitouttaa ihmisiä mukaan kansalaistoimintaan ja sen uusiin muotoihin.

Poliitikkonaiset toteavat, että heille Keskusta on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolue, joka puolustaa kaikista heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä, olivat he sitten lapsia, nuoria, eläkeläisiä tai työelämän murroksen kourissa.

– Keskustan on pysyttävä ihmisten arjen pulssilla koko Suomessa. Antissa näemme luontevan puolestapuhujan keskustalaiselle arvomaailmalle.

– Antti on uuden ajan joukkuepelaaja. Hän on valmis tekemään maaleja, mutta meitä kaikkia keskustalaisia tarvitaan antamaan hyviä syöttöjä.