Keskustan Kärnä tukkanuottasilla Teollisuusliiton johdon kanssa – “Olen ainoastaan vaatinut liiton johtajia tekemään työnsä“

Työmarkkinat

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii Teollisuusliiton johdolta tiukempaa vastuunkantoa Postin työntekijöitä koskevassa tilanteessa.

Kärnä toteaa tiedotteessaan käyneensä asiasta viime päivinä tiukkaa sananvaihtoa Teollisuusliiton johtajien Riku Aallon sekä Turja Lehtosen kanssa.

– Otettuani asiaan kantaa, aloitti varapuheenjohtaja Lehtonen Twitterissä henkilöönkäyvän mustamaalaamisen ja valitti keskustan johdolle. Tämä on hyvin erikoista, sillä olen ainoastaan vaatinut Teollisuusliiton johtajia tekemään työnsä, Känä toteaa.

Teollisuusliitto voisi Kärnän mielstä vaatia Postilta ja valtio-omistajalta, ettei postilaisten työehtoja heikennetä.

– Jostain syystä näin ei kuitenkaan haluta toimia, vaan keskitytään suojelemaan omaa sopimusta. Syynä voi olla vain jäsenten keräily, heidän toimeentulostaan välittämättä, Känä tykittää.

Teollisuusliiton sopimus on piakkoin katkolla. Liitto voisi Kärnän mukaan halutessaan jättää ”riistosopimuksen” uusimatta tai ilmoittaa, ettei sopimus jatku mikäli postilaisten toimeentuloa ei turvata PAUn sopimuksen tasoisena.

– Haastan julkisesti Riku Aallon ja Turja Lehtosen kertomaan, miksi he eivät toimi näin. Mikäli, ja kun, vastaus on hiljaisuus, se kertoo kaiken kertomisen arvoisen. Tällainen toiminta, tai pikemminkin toimimattomuus, on todella häpeällistä ja se tahraa koko Teollisuusliiton.

Kärnä toivoo, että kaikki seuraisivat tarkasti Teollisuusliiton toimintaa työehtosopimussotkussa.

– Teollisuusliiton johtajilla tuskin on tahtoa tehdä mitään, mikäli heitä ei nyt voimakkaasti painosteta kentältä. Kannustan kaikkia asiasta kiinnostuneita olemaan liittoon yhteydessä.

Neuvottelukykyä Teollisuusliitolla pitäisi Kärnän mukaan olla, onhan se onnistunut aikanaan neuvottelemaan sellaisenkin asian työehtosopimuksiin kuin lomaltapaluurahat.

– En tiedä sitten, onko kykykin johdolta kokonaan hävinnyt. Aalto ja Lehtonen ainakin ovat hyvin kaukana tavallisen palkansaajan arjesta. Nyt he voisivat aktiivisella toiminnalla osoittaa, että työntekijöiden asemakin vielä kiinnostaa.