Keskustaedustaja huolestui koronaan liittyvistä vääristä tiedoista – ”Luottakaa vain viranomaisiin”

Koronavirus

Keskustan kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Pekka Aittakumpu varoittaa ihmisiä koronavirukseen liittyvistä vääristä tiedoista ja huhuista.

Aittakumpu kertoo tiedotteessaan, että sosiaalisessa mediassa kiertävissä viesteissä ohjeistetaan muun muassa tekemään itse kotona koronaviruksen testejä.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja muistuttaa, että epävirallisiin lähteisiin ei kannata luottaa.

– Epämääräisiä viestejä ja ohjeistuksia ei myöskään pidä levittää. Se on vastuutonta, sillä nämä saattavat pahimmassa tapauksessa olla vaarallisia joko itselle tai muille ihmisille. Kyse on vakavasta asiasta, hän summaa.

Aittakumpu kehottaa suomalaisia luottamaan ja tukeutumaan ainoastaan viranomaisten ohjeisiin.

Hän muistuttaa, että keskeisimpiä ohjeiden antajia ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä aluehallintovirastot (avi).

Aittakumpu kiittää Suomen viranomaisia ja mediaa nopeasta, kattavasta ja selkeästä korona-tiedottamisesta ja -uutisoinnista.

– Korona myös muistuttaa meitä siitä, miten suuri lahja on saada elää Suomessa. Tilanne myös osoittaa meille asioita, joita tulee edelleen kehittää maamme turvallisuuden ja ihmisten huolenpidon varmistamiseksi kaikissa tilanteissa.