Huumeet puhuttivat keskustanaisia Etelä-Pohjanmaalla – Ohisalon ehdotukselle täystyrmäys

Keskustanaiset

Huumeiden käytön lisääntyminen Suomessa on erityisen huolestuttavaa, eikä huumeiden käytön rangaistavuudesta pidä luopua, linjaavat Etelä-Pohjanmaan keskustanaiset.

– Huumeiden käyttö on vakava asia niin perheille kuin yhteiskunnalle. Poliisin mukaan rangaistavuudesta luopuminen lisäisi rikollisuutta.  Huumausaineisiin liittyy myös perheiden hätää, väkivaltaa, ihmisten hyväksikäyttöä, sairauksia ja kuolemaa, naiset muistuttavat.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) kannanotto huumeiden käytön ja pienten määrien hallussapidon rangaistavuuden lopettamisesta aiheutti suurta huolta keskustanaisten piirikokouksessa viime perjantaina.

Etelä-Pohjanmaan keskustanaiset muistuttavat, että liian moni päätyy kokeilemaan huumeita ja sitä kautta iso määrä jää niihin koukkuun.

– Monet huumausaineiden käyttäjät ajautuvat yhteiskunnan ulkopuolelle ja ongelmat kasaantuvat nopeasti.  Huumeiden käytön laillistamisen sijaan pitää panostaa ennaltaehkäisyyn ja ripeään hoitoon ohjaukseen.

Etelä-Pohjanmaan keskustanaisten kokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja. Piirin puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Sari Palmu Alajärveltä ja varapuheenjohtajaksi Tiina Alasaari Alavudelta.