Etelä-Savon nuoret: Ravintoloissakin pitää kertoa ruuan alkuperä
Missä liha on tuotettu, pitää selvitä ravintoloissakin ilman salapoliisityötä, vaatii Etelä-Savon Keskustanuoret.
Markkinoilla on paljon erilaisia, monenlaisissa olosuhteissa kasvaneiden eläinten lihaa ja muita jalosteita.
– Kun kuluttaja tietää alkuperämaan, hän voi halutessaan valita lautaselleen esimerkiksi puhdasta, kotimaista ruokaa, linjaa Etelä-Savon Keskustanuorten puheenjohtaja Laura Hämäläinen.
– On pöyristyttävää, jos ihmisille ei anneta riittävästi tietoa ja siten mahdollisuutta tehdä selkeitä valintoja ravintolassa ruokaillessa.
Tutkimuksen mukaan suomalaisista jopa lähes kolme neljästä haluaa ruoan alkuperämaan näkyvän sekä ravintoloissa että koulu- ja työpaikkaruokaloissa.
– Ravintolat voisivatkin tarttua haasteeseen oma-aloitteisesti ja tehdä ruoan alkuperän läpinäkyvyydestä itselleen kilpailuvaltin, Hämäläinen kannustaa.
Etelä-Savon Keskustanuoret on tehnyt asiasta aloitteen keskustan puoluekokoukselle, joka kokoontuu kesäkuussa Seinäjoella.
Aloitteessaan Etelä-Savon Keskustanuoret odottaa, että ravintolat ja suurtalouskeittiöt ilmoittavat jatkossa vähintään käyttämänsä pääraaka-aineiden alkuperän asiakkaalle ilman erillistä pyyntöä.